Audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Ne auzim la… Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditia-cu-public-a-spectacolului-inima-de-caine-de-mihail-bulgakov-ne-auzim-la-metropolis/

Astăzi, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Spectacolul propus spre audiţie, este una dintre cele 42 de producţii radiofonice care fac parte din secţiunea On Air a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care, în acest an îl omagiază pe Victor Rebengiuc.

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2017

 

Cinstim opera lui Victor Rebengiuc! – acesta este genericul simbolic, sub care se desfăşoară programele teatrale radiofonice, spectacolele sonore, al căror protagonist este marele actor, pe toată durata Festivalului Naţional de Teatru.

“Talentul său copleşitor, uriaşa disponibilitate a mijloacelor artistice, capacitatea de a conferi culoare şi autenticitate celor mai diverse stări, situaţii, rebengiucîntâmplări, au făcut ca Victor Rebengiuc să fie distribuit, în spectacolele radiofonice, încă de la începuturile sale actoriceşti, întruchipând, doar prin inflexiunile glasului, împletite cu tăceri pline de semnificaţii ori cu emoţii nerostite, zeci şi sute de personaje, făcându-le să trăiască în mintea şi-n sufletul ascultătorilor…

Eroi de prim-plan, din diferite zone ale dramaturgiei româneşti şi universale, tipologii de facturi deosebite au căpătat realitate sonoră, prin măiestria fără egal a lui Victor Rebengiuc, prin atenţia la valoarea cuvântului rostit, prin jocul său profund, implicat, nuanţat…

De aceea, cinstim azi şi mereu opera lui Victor Rebengiuc și îi aducem, prin programele teatrale pe care le-am gândit, spre a fi difuzate la Radio România în această perioadă, un semn de adâncă preţuire, de mare respect şi de nesfârşită iubire.”

(Atila Vizauer – redactor-şef al Redacţiei TEATRU )

Inimă de câine de Mihail Bulgakov

Traducerea: Gabriela Abăluţă. Dramatizarea radiofonică: Constantin Abăluţă. Regia artistică: Mihai Lungeanu.

În distribuţie: Victor Rebengiuc, Virgil Ogăşanu, Dan Condurache, Tatiana Constantin, Ica Matache, Candid Stoica, Eugen Motriuc, Mircea Constantinescu, Cerasela Stan, Nicolae Urs, Silviu Stănculescu, Jeanine Stavarache, Valentin Teodosiu, Olimpia Niculescu.

Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Redactor: Marina Spalas. Înregistrare din anul 1994

Foto: Victor Rebengiuc – facebook

14
/03
/16

TURISM CULTURAL Am plecat spre Braşov într-o joi dimineaţa, fără mari aşteptări. Ştiam de la prietena care mă invitase să o însoţesc că trebuie să ajungem nu în oraş, ci la 4 km de acesta, în comuna Hărman, la “The Country Hotel”. Habar n-aveam că fiecare secundă petrecută acolo va avea preţiozitatea bijuteriilor vechi, păstrate în cutiuţe mici, de catifea, mirosind a lavandă şi mentă.

14
/03
/16

În această seară, de la ora 20.10, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul „Nunta însângerată”, de Federico García Lorca, de la a cărui premieră la Televiziunea Naţională se împlinesc 40 de ani. „Nunta însângerată”, cu o distribuție magnifică, a avut premiera în 27 martie 1976 la Televiziunea Română și premiera mondiala în 28 martie 1933, la Teatrul Beatriz din Madrid.

14
/03
/16

Librăria viitorului, una în care oaspeții pot imprima cartea aleasă în câteva minute - premieră în Europa - se va deschide la Paris. Catalogul complet al cărților care pot fi achiziționate în acest mod de la noua librărie poate fi consultat pe tableta electronică înainte de a face comanda.

14
/03
/16

Se întâmplă pe prima scenă a teatrului nostru independent, la Godot, un spectacol pe care l-am văzut cu inima şi nu îl pot trece sub tăcere. Acest spectacol este „Fata din Curcubeu”, de Lia Bugnar.

13
/03
/16

Grand Cinema & More va difuza în exclusivitate, în România, „Queen: A Night in Bohemia”, concertul legendar care a avut loc în anul 1975 la Hammersmith Odeon în Londra, reintegrat în formatul de sunet 5.1.

13
/03
/16

Programul „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, s-a bucurat de mare succes la publicul Cinematecii Române în cele 15 prelegeri de până acum (10 octombrie 2015 – 5 martie 2016), motiv pentru care el va fi continuat de către Asociaţia EuRo Cinema, care a iniţiat şi coordonat proiectul, până la sfârşitul lunii iunie.

12
/03
/16

 Campionul la patinaj Phillippe Candeloro va juca rolul vânătorului de vampiri Van Helsing în spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ prezentat de Teatrul pe Gheață din Sankt-Petersburg în premiera mondială pe 6 aprilie la Sala Palatului din București, și ulterior, pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă.

12
/03
/16

Două discuri, foarte deosebite între ele – fațete ale unei evidente iubiri față de muzică, pusă în slujba activismului social și de mediu (cazul albumului “Water” semnat de pianista franceză Hélène Grimaud) sau în slujba ludicului (cazul albumului “The Clarinotts” numit astfel chiar după ansamblul care l-a și înregistrat, cei trei membri, toți clarinetiști, ai familiei Ottensamer – Ernst, Daniel și Andreas).

11
/03
/16

“ANA, MON AMOUR” este un film psihologic care realizează o analiză detaliată a unei relaţii de cuplu si își propune să pună o oglindă în fața spectatorului și să-l invite la autoanaliză. Scenariul este o adaptare după romanul “Luminita, mon amour” al lui Cezar Paul Badescu, si este al patrulea lungmetraj al regizorului Călin Peter Netzer, după „Maria“, „Medalia de onoare“ şi „Poziţia Copilului“. „Poziţia Copilului“, lansat la doar câteva săptămâni de la primirea Ursului de Aur la Festivalul Berlinale, a devenit cel mai popular film românesc din ultimul deceniu, terminându-şi circuitul din cinematografe cu 117.000 de bilete vândute.