Audiția Națională 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditia-nationala-2016/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB organizează AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediţia a IV-a, festival dedicat tinerilor actori. Dată limită înscrieri: 8 decembrie. Desfăşurare festival: 15, 16, 17 decembrie

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2016

 Cine se poate înscrie?

  • studenți anul III Licență, studenți anii I și II Master, absolvenți Actorie / Arta Actorului de la toate universitățile din țară

Cum vă înscrieți?

Trimiteți CV-ul și înregistrările audio-video la adresa: [email protected].

Înregistrările constau în:

– 7 minute one man show / one woman show la alegere

– 3 minute de prezentare a unei aptitudini (dans, voce, jonglerie etc.).

* Dacă aptitudinile sunt incluse în  one man show / one woman show, poate fi trimisă o singură înregistrare cu durata de 10 minute.

Evaluare înregistrări: 9 – 11 decembrie. Anunțare finaliști: 12 decembrie.

Finaliștii vor susține live one man/one woman show-ul în fața unui juriu final pe datele 15, 16, 17 decembrie, în Sala Ileana Berlogea – UNATC

Premii                                             

Roluri în două spectacole bucureștene, ce vor avea premiera în anul 2017:  un musical pus în scenă de Răzvan Mazilu și un spectacol de teatru regizat de Vladimir Anton.

Detalii în Regulamentul din anexă și la adresa [email protected].

REGULAMENT

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

Participanţii trebuie să aibă până în 35 de ani.

Pentru înscrieri participanţii trebuie să trimită până pe data de 8 decembrie, la adresa de e-mail [email protected] următoarele

  • înregistrări audio-video care trebuie să cuprindă:

–           7 minute one man show / one woman show la alegere

–           3 minute de prezentare a unei aptitudini (dans, voce, jonglerie etc.).

Dacă aptitudinile sunt incluse în  one man show / one woman show, poate fi trimisă o singură înregistrare cu durata de 10 minute.

  • CV

În perioada 9 – 11 decembrie,  juriul va selecta înregistrările trimise. Toți cei selectați vor fi anunțați pe data de 12 decembrie și programaţi în zilele de 15, 16 și 17 decembrie pentru a susţine în fața unui juriu final, la UNATC, Sala Ileana Berlogea, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis la înscriere.

Foto: Audiția Națională 2016 – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).