Auditie pentru spectacolul „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-pentru-spectacolul-cantec-de-leagan-o-poveste-despre-maria-tanase/

Cântec de leagan. O poveste despre Maria Tănase (Godot Café-Teatru din Bucureşti) s-a impus ca unul dintre cele mai mediatizate spectacole de teatru din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2015

Echipa spectacolului (Carmen Lidia Vidu – regizor, Mirela Pană – actriță, Irina Duță – pianistă, Alina Neagu – PR si Godot Café-Teatru ) duce mai departe dorința Mariei Tanase, exprimată în testamentul ei:

„Dacă se va putea și nu va fi greu, aș vrea ca pe un drum secetos și dornic de apă să se facă o fântână și în loc de acele parastase, pe care le interzic, din când în cănd să fie ajutat câte un student și o studentă cu plata cantinei sau a posibilităților de masă.”

Casting-ul se adreseaza tinerilor de la liceele de muzică, studenți la Conservator sau proaspăt absoventi, tineri actori care cântă la vioara, acordeon, clarinet, nai, flaut sau fluier.

Cei interesați sunt rugați sa trimită CV-ul, poza și filmare (inclusiv cu telefonul mobil) cu interpretarea piesei Cine iubește si lasă la unul dintre instrumentele menționate mai sus și încă o piesă la alegere din repertoriul Mariei Tanase, aici sau aici.

Foto: Auditie ,  „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase” –

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.