Avishai Cohen, un greu al jazz-ului la București!
https://www.ziarulmetropolis.ro/avishai-cohen-un-greu-al-jazz-ului-la-bucuresti/

Pe 6 noiembrie, în cadrul Jazz Night Out, Avishai Cohen Trio va cânta la Sala Radio din Bucureşti.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 martie 2014

După concertul sold out de anul trecut, Avishai Cohen Trio revine la Bucureşti în cadrul turneului de promovare al viitorului disc.

De ce este Avishai Cohen considerat unul dintre cei mai influenți basiști ai secolului? Unii cred că datorită colaborărilor cu nume celebre precum Bobby McFerrin, Herbie Hancock sau Alicia Keys. Alții vor spune că e vorba doar de o singură colaborare și un singur nume celebru. Chick Corea. Împreună cu el, basistul israelian a fondat sextetul Origin, unde au cântat împreună aproape 6 ani.

Mai sunt și cei care știu că fiecare concert al lui Avishai e sold out (inclusiv în România). Dar poate cei mai în măsură să răspundă la întrebare sunt cei care au mers să-l vadă live.

La fiecare concert, Avishai Cohen cântă cu gesturi puternice de sculptor la o bucată masivă de instrument muzical. Smulge, îndreaptă, pune câte puțin la loc. De fiecare dată sculptura arată ca un contrabas, dar niciodată nu sună la fel.

Basul brut conduce ostilitățile și devine fluid fără să-ți dai seama, totuși păstrând contrastul cu armonia pianului. Avishai definește o formă, iar restul trio-ului său redefinește jazz-ul. Pe scenă, alături de Avishai Cohen vor fi Ofri Nehemya-tobe şi Nitai Hershkovits-pian.

Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Jazz Night Out

Pe 10 aprilie, tot în cadrul programului Jazz Night Out, la Sala Radio va concerta un alt cunoscut muzician: Dhafer Youssef.

Foto Avishai Cohen: Yuri Lenquette

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.