BaBa ZuLa, la Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/baba-zula-la-dracula-film-festival/

Celebra formaţie turcească BaBa ZuLa va concerta la Braşov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Festivalul se va desfășura în perioada 1 – 5 octombrie și, pe lângă proiecțiile de filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, vor avea loc și concerte.

Concert Luna Amară și Aria Urbană

Joi, 2 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Luna Amară

Începută în 2000, transformată apoi în mesaj de protest pentru tânăra generație și evoluată conceptual în ceea ce înseamnă astăzi albumul “Pietre în alb”, Luna Amară a marcat o revoluție în alternativul românesc, un palmares bogat compus din peste 800 de concerte, participarea la cele mai mari festivaluri din România, patru albume full-lenght și o maturitate muzicală de invidiat.

Aria Urbană

Îmbinând elemente de underground rock, indie, electrofolk sau dub, Aria Urbană este cu siguranță unul din cele mai interesante proiecte live din Romania, atât ca mesaj cât și compoziție. Noncomformiști ai conceptului, Aria Urbană se declară “exploratori ai dimensiunii secrete, armonizatoriai spiritului creativ cu rațiunea introspectivă”, o analiză muzicală și lirică a realității.

Concert Deliver The God, Indian Fall, Code Red

Vineri, 3 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Deliver The God – metalcore/death (ultimul show din carieră)

O activitate de 6 ani, turnee în Romania, concerte alături de Parkway Drive sau Suicide Silence. Astfel se poate descrie pe scurt activitatea unei formații brașovene care s-a impus cu succes printre trupele marcante ale scenei contemporane autohtone.

Concertul de la festivalul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va marca un moment decisiv în istoria trupei, aceasta fiind ultima ocazie de a vedea trupa live. Imediat după show, Deliver The God se vor destrăma, o parte din membrii trupei continuându-și activitatea în alte trupe.

Indian Fall – black/death metal

Lansată în 1996, Indian Fall a fost trupa care a impus un nou standard în materie de compoziție și sunet odată cu lansarea albumului Pathfinder, considerat și în acest moment unul din cele mai bune materiale discografice din istoria muzicii metal românești.

Urmat de alte două discuri, Indian Fall pregătește în acest moment un nou material discografic, caracterizat prin aceeași muzică black metal, pasaje death metal și momente progresive, cu multă tehnicitate și melodie.

Code Red – death metal

Reprezentanți de seamă ai scenei death metal din România, Code Red impresionează prin complexitatea muzicală, diversitate și originalitate.

Albumul de debut, Dominions Of Our Deceitful Beliefs, poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/coderedro/code-red-dominions-of-our. Discul a fost mixat de Brian Elliott, în celebrul Mana Recording Studios, în Florida, USA.

Concert Karpov Not Kasparov și DJ Mehmet Aslan & Andrew

Vineri 3 octombrie, ora 22.00, Laborazon Maker Space (str.N. D. Cocea 12)

BaBa ZuLa

Preț bilet: 10 lei

Karpov Not Kasparov

„Karpov not Kasparov s-a născut ca o transpunere muzicală a unui joc de șah între tobe și sintetizator. Jocul n-are învingatori sau învinși; dar există întotdeauna sunete energice care se împletesc cu ritmuri orientale subconștiente și impulsuri electroclash.

Cu toate astea, experiența este mai mult decât una muzicală. Aparițiile live sunt versatile și pot include dans contemporan, proiecții unde publicul joacă șah, aerobic sau scene de film mut. Jocul nu se termină niciodată, fiind o eternă rocadă între tobă și sintetizator, un dans perpetuu între alb și negru.

DJ Mehmet Aslan & Andrew

Mehmet e dj/producer, stă în Basel și în Berlin. Recent a remixat o piesă Karpov not Kasparov și a ieșit ceva frumos: http://soundcloud.com/knotk/mechanical-turk-mehmet-aslan-rework

În octombrie Mehmet își lansează un LP la casa de discuri Huntleys & Palmers, UK, după care va face un tur european de promovare împreună cu Andrew, care este și el DJ și producător și fondatorul casei sus-amintite.

Concert BaBa ZuLa

Sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, Teatrul Sică Alexandrescu

Preț bilet: 35 de lei.

Soundul lor psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) îmbină muzica tradiţională turcească cu electronică, reggae şi dub, la care adaugă dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru şi desen live, într-un show cu tente ritualice.

Formată în 1996 de Levent Akman (linguri, percuţie, maşini, jucării), Murat Ertel (saz şi alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare şi theremin) şi Cosar Kamçi (darbuka şi percutie), BaBa ZuLa este o formaţie greu de încadrat într-un stil anume.

BaBa ZuLa a compus diferite piese pentru filme ca Dondurmam Gaymak, iar trupa a aparut în filmul documentar Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, BaBa ZuLa au luat multe premii pentru compozițiile lor din film și teatru, ultimul fiind Ismet Kaźntay Award pentru the Best Theater Music 2008.

Biletele pentru acest concert se pot achiziționa în avans de la Teatrul Sică Alexandrescu, librăria St. O. Iosif și on-line pe biletebrasov.ro.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.

Foto cu BaBa ZuLa şi Dracula Film Festival – facebook

12
/12
/17

Astăzi, 12 decembrie, de la ora 20.00, la AFI Cotroceni, are loc avanpremiera exclusivă a thriller-ului „Bullet Head / Capcană mortală”. Invitaţii speciali ai serii de gală vor fi celebrul actor american Adrien Brody şi actriţa româncă Alexandra Dinu. Filmul, din distribuția căruia mai fac parte John Malkovich si Antonio Banderas, va avea premiera în cinemtografele din România pe 5 ianuarie 2018.

12
/12
/17

Walt Disney și Salvador Dali s-au întâlnit în 1945, la o petrecere organizată de Jack Warner, un investitor din lumea filmului. Tot atunci, cei doi mari artiști ai epocii au decis să colaboreze la un proiect cinematografic intitulat “Destino”. Desenele rezultate în urma colaborării dintre Dali și Disney au fost ignorate mai bine de jumătate de secol, până la începutul anilor 2000, când nepotul faimosului desenator american , Roy, le descoperă și materializează proiectul într-un film de 6 minute...

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

11
/12
/17

"Star Wars: The Last Jedi", cel de-al 8-lea episod al francizei Star Wars a avut premieră mondială la Los Angeles. La 40 de ani de la lansarea primului film al seriei, specialiștii estimează încasări de 220 milioane dolari pentru "Star Wars: The Last Jedi", în primul weekend de proiecții în cinematografele din Statele Unite.

07
/12
/17

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018, la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

06
/12
/17

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.