BaBa ZuLa, la Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/baba-zula-la-dracula-film-festival/

Celebra formaţie turcească BaBa ZuLa va concerta la Braşov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Festivalul se va desfășura în perioada 1 – 5 octombrie și, pe lângă proiecțiile de filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, vor avea loc și concerte.

Concert Luna Amară și Aria Urbană

Joi, 2 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Luna Amară

Începută în 2000, transformată apoi în mesaj de protest pentru tânăra generație și evoluată conceptual în ceea ce înseamnă astăzi albumul “Pietre în alb”, Luna Amară a marcat o revoluție în alternativul românesc, un palmares bogat compus din peste 800 de concerte, participarea la cele mai mari festivaluri din România, patru albume full-lenght și o maturitate muzicală de invidiat.

Aria Urbană

Îmbinând elemente de underground rock, indie, electrofolk sau dub, Aria Urbană este cu siguranță unul din cele mai interesante proiecte live din Romania, atât ca mesaj cât și compoziție. Noncomformiști ai conceptului, Aria Urbană se declară “exploratori ai dimensiunii secrete, armonizatoriai spiritului creativ cu rațiunea introspectivă”, o analiză muzicală și lirică a realității.

Concert Deliver The God, Indian Fall, Code Red

Vineri, 3 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Preț bilet: 20 lei

Deliver The God – metalcore/death (ultimul show din carieră)

O activitate de 6 ani, turnee în Romania, concerte alături de Parkway Drive sau Suicide Silence. Astfel se poate descrie pe scurt activitatea unei formații brașovene care s-a impus cu succes printre trupele marcante ale scenei contemporane autohtone.

Concertul de la festivalul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va marca un moment decisiv în istoria trupei, aceasta fiind ultima ocazie de a vedea trupa live. Imediat după show, Deliver The God se vor destrăma, o parte din membrii trupei continuându-și activitatea în alte trupe.

Indian Fall – black/death metal

Lansată în 1996, Indian Fall a fost trupa care a impus un nou standard în materie de compoziție și sunet odată cu lansarea albumului Pathfinder, considerat și în acest moment unul din cele mai bune materiale discografice din istoria muzicii metal românești.

Urmat de alte două discuri, Indian Fall pregătește în acest moment un nou material discografic, caracterizat prin aceeași muzică black metal, pasaje death metal și momente progresive, cu multă tehnicitate și melodie.

Code Red – death metal

Reprezentanți de seamă ai scenei death metal din România, Code Red impresionează prin complexitatea muzicală, diversitate și originalitate.

Albumul de debut, Dominions Of Our Deceitful Beliefs, poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/coderedro/code-red-dominions-of-our. Discul a fost mixat de Brian Elliott, în celebrul Mana Recording Studios, în Florida, USA.

Concert Karpov Not Kasparov și DJ Mehmet Aslan & Andrew

Vineri 3 octombrie, ora 22.00, Laborazon Maker Space (str.N. D. Cocea 12)

BaBa ZuLa

Preț bilet: 10 lei

Karpov Not Kasparov

„Karpov not Kasparov s-a născut ca o transpunere muzicală a unui joc de șah între tobe și sintetizator. Jocul n-are învingatori sau învinși; dar există întotdeauna sunete energice care se împletesc cu ritmuri orientale subconștiente și impulsuri electroclash.

Cu toate astea, experiența este mai mult decât una muzicală. Aparițiile live sunt versatile și pot include dans contemporan, proiecții unde publicul joacă șah, aerobic sau scene de film mut. Jocul nu se termină niciodată, fiind o eternă rocadă între tobă și sintetizator, un dans perpetuu între alb și negru.

DJ Mehmet Aslan & Andrew

Mehmet e dj/producer, stă în Basel și în Berlin. Recent a remixat o piesă Karpov not Kasparov și a ieșit ceva frumos: http://soundcloud.com/knotk/mechanical-turk-mehmet-aslan-rework

În octombrie Mehmet își lansează un LP la casa de discuri Huntleys & Palmers, UK, după care va face un tur european de promovare împreună cu Andrew, care este și el DJ și producător și fondatorul casei sus-amintite.

Concert BaBa ZuLa

Sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, Teatrul Sică Alexandrescu

Preț bilet: 35 de lei.

Soundul lor psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) îmbină muzica tradiţională turcească cu electronică, reggae şi dub, la care adaugă dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru şi desen live, într-un show cu tente ritualice.

Formată în 1996 de Levent Akman (linguri, percuţie, maşini, jucării), Murat Ertel (saz şi alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare şi theremin) şi Cosar Kamçi (darbuka şi percutie), BaBa ZuLa este o formaţie greu de încadrat într-un stil anume.

BaBa ZuLa a compus diferite piese pentru filme ca Dondurmam Gaymak, iar trupa a aparut în filmul documentar Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, BaBa ZuLa au luat multe premii pentru compozițiile lor din film și teatru, ultimul fiind Ismet Kaźntay Award pentru the Best Theater Music 2008.

Biletele pentru acest concert se pot achiziționa în avans de la Teatrul Sică Alexandrescu, librăria St. O. Iosif și on-line pe biletebrasov.ro.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.

Foto cu BaBa ZuLa şi Dracula Film Festival – facebook

14
/07
/16

La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viață de ShortsUP, a ajuns la ediția a 3-a. Vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19.00, Grădina Botanică din București devine destinație de vacanță în mijlocul orașului și gazdă a două seri de filme scurte, muzică jazz, proiecții multimedia și ateliere.

14
/07
/16

Vara aceasta, copiii sunt aşteptaţi la Cinema City pentru a primi în dar Paşaportul de Cinema şi a porni într-o călătorie minunată în lumea filmului, vizionând producţii pline de emoţie şi veselie, precum: „În căutarea lui Dory”, „Epoca de Gheaţă: Ploaie de meteoriţi”, „Singuri acasă”, „Pete şi Dragonul” sau „Alice în Ţara Oglinzilor”.

12
/07
/16

INTERVIU Născut în 1992, Ion Indolean este critic de cinema şi, mai nou, regizor. Primul său film, experimentalul „Discordia”, a câştigat premiul pentru cel mai bun debut românesc la TIFF. „Nu-mi plac regulile, convenţiile, normele”, spune Ion Indolean, a căruit radicalitate i-a intrigat pe mulţi dintre cei care i-au văzut filmul.

12
/07
/16

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” continuă periplul prin ţară după ce, timp de o săptămână, publicul din Tulcea a fost invitat să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme româneşti realizate în ultimii ani.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

07
/07
/16

Programul intitulat „Revoluție în realism. Noul cinema românesc” găzduit în iunie de faimosul centru cinematografic de pe malul Tamisei, British Film Institute, se va încheia in iulie cu trei proiecții suplimentare, găzduite de ICR Londra în cadrul unei secțiuni speciale a Cinematecii românești. Astfel, în 7, 11 și 14 iulie vor avea loc proiecțiile filmelor „California Dreamin’’” (2007), în regia lui Cristian Nemescu, „Francesca” (2009), în regia lui Bobby Păunescu, și „Domestic” (2011), în regia lui Adrian Sitaru.

07
/07
/16

Au trecut mulţi ani de când cel cunoscut ca Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow prezintă „Legenda lui Tarzan”, un film cu Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent şi Oscar Christoph Waltz.

06
/07
/16

Scarlett Johansson este actrița ale cărei filme au avut cele mai mari încasări de-a lungul timpului. Potrivit portalului Box Office Mojo, filmele în care Johansson a jucat au generat încasări de peste 3,3 miliarde de dolari în cinematografele nord-americane.

06
/07
/16

„Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, „România: patru patrii”, cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu „Marfa și banii”, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei române la cea de-a treia ediție a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara și Gottlob (14-17 iulie).

05
/07
/16

Regizorul iranian Abbas Kiarostami a decedat la Paris la vârsta de 76 de ani. Kiarostami, care a câștigat Palme d'or la Cannes în 1997 pentru filmul Taste of Cherry , a părăsit Teheranul săptămâna trecută pentru a se trata în Franța. Agenția oficială de știri iraniană IRNA a anunțat că rămășițele sale vor fi repatriate în Iran pentru a fi înhumate.

04
/07
/16

Comedia de succes „Două lozuri”, de Paul Negoescu, thriller-ul german „Victoria”, de Sebastian Schipper, care a încântat publicul şi critica la Festivalul de la Berlin în 2015, şi „Belgica”, noua dramă a belgianului Felix van Groeningen, se numără printre surprizele celei de-a treia ediţii Ceau, Cinema! (14-17 iulie).