Bad Sex In Fiction Award 2014 / Cea mai proastă scenă de sex dintr-o operă literară
https://www.ziarulmetropolis.ro/bad-sex-in-fiction-award-2014-cea-mai-proasta-scena-de-sex-dintr-o-opera-literara/

Romancierul australian Richard Flanagan, laureatul prestigiosului Man Booker Prize din acest an, a fost nominalizat miercuri la un premiu mai puţin onorant, Bad Sex In Fiction Award pe 2014.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2014

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 22-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust.

În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos. Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Iar acest lucru poate să i se întâmple chiar şi unor scriitori de prestigiu, precum Richard Flanagan, laureatul din acest an al prestigiosului Man Book Award pentru romanul „The Narrow Road to the Deep North”.

Scriitorul australian a fost nominalizat la Bad Sex In Fiction Award pentru fraza următoare:

„El a sărutat acea urmă roz şi subţire pe care o lăsase elasticul slipului ei, înconjurându-i abdomenul, precum linia Ecuatorului în jurul Terrei”.

Richard Flanagan, autorul romanului The Narrow Road to the Deep North

Richard Flanagan, autorul romanului The Narrow Road to the Deep North

În total, 10 romancieri au fost nominalizaţi la Bad Sex In Fiction Award 2014.

Printre favoriţi se află May-Lan Tan, care scrie în romanul său „Things to Make of Break”: „Uitasem despre ea că avea gura cea mai mică şi mai fierbinte din lume, ca şi cum avea lavă în obraji”.

În 2013, premiul a fost câştigat de scriitorul americano-indian Manil Suri, pentru romanul „The City of Devi”.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără Norman Mailer, Tom Wolve, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks. În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 22-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction va avea loc pe 3 decembrie, la Londra.

Foto: The reader, Bad Sex In Fiction Award, Richard Flanagan – cinemagia, facebook

05
/04
/18

Cel mai tînăr autor debutează la Polirom cu volumul Tata, eu glumesc serios! Volumul, ilustrat de Bogdan, Jan şi Julian Achimescu, cu o postfaţă semnată de Pavel Şuşară, a apărut în urma unui dialog savuros tată-fiu (Robert Şerban - Tudor Şerban), care s-a întins pe o perioadă de patru ani şi pare că nu s-a încheiat încă. 

27
/03
/18

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, dar și ziua în care sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu România, prilej de a readuce în prim plan, pentru o clipă, câțiva dintre artiștii născuți pe teritoriul actual al Basarabiei și deveniți parte integrantă a memoriei, identității și culturii naționale.

25
/03
/18

Publicitar, prozator, dramaturg, Alex Tocilescu (40 de ani) este unul dintre cei mai în vogă oameni de litere din România zilelor noastre. Este foarte urmărit pe rețelele de socializare, unde a dobândit o simpatie aparte pentru fotografiile cu pisicile sale (însoțite de câteva gânduri ale felinelor).

23
/03
/18

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

21
/03
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Misticismul ebraic își găsește expresia concentrată în Cabala. Este o doctrină esoterică despre Dumnezeu și Univers ca formă foarte veche a revelației (de aici și sensul literar al cuvântului cabala, tradiție), transmisă de un lung șir de inițiați.

20
/03
/18

Pornim, astăzi, pe urmele scriitorului de Nobel Gabriel Garcia Marquez (născut într-o zi de 6 martie), prin câteva din multele orașe care l-au găzduit.