Baletul „Peter Pan pe gheaţă“, în premieră la Bucureşti, în noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/baletul-peter-pan-pe-gheata-in-premiera-la-bucuresti-in-noiembrie/

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă“, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Un articol de Corina Vladov|19 iunie 2013

Spectacolul de balet „Peter Pan pe gheaţă”, susţinut de The Russian Ice Stars, va avea reprezentaţii între 7 şi 9 noiembrie, la Sala Palatului.

Peter Pan este, probabil, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale literaturii şi ale desenelor animate pentru copii. Băieţelul care nu a mai vrut să crească şi care poate să le arate şi altor copii cât de frumos este să trăieşti în Ţara de Nicăieri, fără părinţi, şcoală şi teme, îşi fascinează şi astăzi fanii de toate vârstele. Alături de Wendy şi zâna Tinkerbell, el luptă cu piraţii conduşi de Căpitanul Hook şi îşi învaţă prietenii să zboare.

Personajul Peter Pan a apărut pentru prima oară în romanul lui J. M. Barrie, din 1902, „The Little White Bird“, ca erou al unei poveşti pe care naratorul cărţii o spune unui copil. Barrie era deja romancier şi un dramaturg celebru la Londra când piesa lui „Peter Pan“ a avut premiera, pe 27 decembrie 1904, la Teatrul Duke of York.

Premiera nu a fost un matineu pentru copii, ci o gală strălucitoare pentru un public londonez sofisticat, care venise să vadă cea mai recentă lucrare a unuia dintre cei mai de seamă scriitori ai momentului. În 1953, studiourile Disney lansează şi ecranizarea cărţii lui J. M. Barrie.

Biletele la spectacol pot fi cumpărate începând de astăzi de la Sala Palatului, magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, magazinul Biletoo din incinta Cinema Patria, magazinele Flanco, Diverta, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de Metrou Unirii 1. Sau online de pe biletoo.ro, blt.ro şi myticket.ro.

Preţul biletelor variază între 200 de lei (categoria VIP) și 50 de lei (categoria V).

Foto: Facebook Russian Ice Stars

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio