Bani, sex și photoshop într-un spectacol intens și provocator: „NSFW”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bani-sex-si-photoshop-intr-un-spectacol-intens-si-provocator-nsfw/

Pe 11 decembrie va avea loc premiera spectacolului „NSFW” în regia lui Horia Suru. NSFW – Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conţin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2015

Textul NSFW este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici, iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu și Anca Miron.

Piesa scrisa de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibitionismului pe internet, a șomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificați forțați să accepte orice doar pentru a putea supraviețui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.

Cunoscută inițial pentru scenariul producției de televiziune Skins, Lucy Kirkwood și-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog și pe acțiunea dozată cu istețime au fost produse in Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break și Almeida Theatre/ Headlong.

„NSFW vorbește despre felul în care media folosește uneori definiții unilaterale ale celor doua mari grupuri țintă cărora se adresează – femei și bărbați, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun – obsesia corpului. La bărbați plăcerea contemplarii corpului feminin gol și obsesia pentru tinerețe și la femei insecurităţile legate de propriul corp și obsesia pentru „imperfecțiunile” care îl pot face neatrăgător.Folosind aceste șabloane, revistele pentru femei și cele pentru bărbați atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cat și noi și noi resurse care sa le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde și următorul număr.

NSFW vorbeşte despre lupta de supravieţuire din aceste redacții de reviste, despre relația dintre consumatori si producători, dar şi despre lupta personală a individului cu el însuşi, cu munca, cu etica şi cu propriile limitări”, a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Pentru rezervări puteți accesa linkul: https://eventbook.ro/hall/point

Despre POINT

POINT este un spațiu extrem de actual, destinat evenimentelor și acțiunilor
culturale. Este acel loc în care se vor descoperi, dezvolta și lansa piese noi de teatru. Locul care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii. Ne dorim crearea unui tip de teatru onest si empatic, care sa aducă în atenția publicului teme actuale care macină societatea și indivizii. Un mediu in care artiștii talentați să-și poată valorifica potențialul.

„NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într-o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr 10“, a adăugat regizorul.

NSFW

De Lucy Kirkwood
Regia: Horia Suru

Distribuția: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareș Andrici

Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron
Video design: Cinty Ionescu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Ilustrația muzicală: Andreea Veder
Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu
Traducerea: Andreea Vasile
Mulțumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionuț Grama

 

 

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.