festin vizual pe marile ecrane, Dragoste la foc mic cu Juliette Binoche și Benoît Magimel
https://www.ziarulmetropolis.ro/festin-vizual-pe-marile-ecrane-dragoste-la-foc-mic-cu-juliette-binoche-si-benoit-magimel/

O poveste încântătoare şi senzuală despre dragoste şi mâncare, care te va face să salivezi pe parcursul întregii vizionări. „Dragoste la foc mic”/ „La passion de Dodin Bouffant”  (r. Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche şi Benoît Magimel, ajunge în cinematografele din România din 23 februarie, distribuit de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2024

Filmul a fost catalogat de majoritatea publicațiilor străine drept cel mai bun food porn film al anului.

Eugenie (Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

Criticii de film avertizează: nu vedeți noul film francez „Dragoste la foc mic” pe stomacul gol!

„Dragoste la foc mic” a avut premiera la Cannes cu titlul „The Pot-au-Feu”, numit după unul dintre felurile de mâncare centrale din film, unul rustic, compus din carne și legume fierte la foc mic. În franceză, totuși, titlul lungmetrajului care i-a adus lui Tràn Anh Hùng premiul pentru cea mai bună regie pe Croazetă este „La Passion de Dodin Bouffant”, care reprezintă și titlul romanului din anii ‘20 după care a fost adaptat, ce are ca personaj principal un gurmand inspirat de scriitorul culinar francez Jean Anthelme Brillat-Savarin, născut în 1755, care a dat numele unui celebru fel de brânză.

Tràn Anh Hùng, regizor și scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest film mai bine de șapte ani și a colaborat în acest scop cu istoricul culinar Patrick Rambourg, precum și cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de consultant. Deținător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin, Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienților săi o interpretare de lux a preparatului clasic și reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din film.

Cu ajutorul acestora și ținând cont de perioada în care se întâmplă acțiunea filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de anvergură pentru echipa de producție.

Pentru a reda cât mai fidel mișcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu și filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar și legume care să arate ca cele din secolul XIX: “Nu la fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă și sunt pline de pete”, spune Tràn Anh Hùng.

„Actorii continuau să mănânce chiar și după ce terminam cadrul, iar echipa pleca mereu acasă cu mâncare la pachet”, spune acesta. „Am fost nevoiți să filmăm câteva cadre cu aceștia descheiați la nasturi, căci nu mai încăpeau în costume”.

Programul filmului în cinematografe aici.

„Dragoste la foc mic” are premiera în cinematografe din 23 februarie și este distribuit  în România de Independența Film, cu sprijinul Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene.

Parteneri media: Rock FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Urban.ro, Catchy.ro, Munteanu Recomandă, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan, Like5

Urmărește-ne și pe conturile noastre de Social Media:
YouTube | Facebook | Instagram

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.