„Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini – Tenorul Bogdan Mihai revine pe scena ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/barbierul-din-sevilla-de-gioachino-rossini-tenorul-bogdan-mihai-revine-pe-scena-onb/

Celebrul tenor Bogdan Mihai revine joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 18:30 pe scena Operei Naţionale Bucureşti în rolul Contelui Almaviva, din opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia şi scenografia italianului Matteo Mazzoni.

Un articol de |30 ianuarie 2018

Regizorul italian Matteo Mazzoni vine la București cu o propunere inedită de spectacol, care îmbină tradiția teatrului de operă clasic italian cu tendințele contemporane din lumea artelor spectacolului.

Montarea semnată de Mazzoni ca regizor, scenograf și lighting designer este o paralelă interesantă între epoci și stiluri, între mediul în care au apărut persoanjele și lumea contemporană.

Bogdan Mihai pășește în lumea muzicală odată cu studiul viorii, însă datorită calităţilor sale vocale începe să studieze ca bariton la Universitatea de Muzică din București, sub atenta îndrumare a profesorului Nicolae Constantinescu.

În Italia, sub îndrumarea sopranei Mirella Freni descoperă calitățile sale de tenor unde îi este oferită bursa de studii „Nicolai Ghiaurov”.

Debutează în rolul Contelui Almaviva din opera „Il Barbiere di Siviglia” de Rossini, în luna decembrie a anului 2007 pe scena Operei Naționale din București, și include în spectacol scena şi aria finală a tenorului „Cessa di piu resistere”, Bogdan Mihai realizând astfel o premieră absolută în România. Acest rol îi deschide porțile marilor teatre de operă din lume unde astăzi este invitat.

A cântat sub conducerea muzicală a unor dirijori importanți precum Nello Santi, David Parry, Ion Marin, Jean Christophe Spinosi, Riccardo Frizza, Dmitri Jurowsky, Gullielmo Garcia Calvo, Enrique Mazzola, în regii semnate de Beat Feah, Martin Duncan, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Grischa Asagarof, Stefan Herheim, Pier’Alli, Katharina Thalbach, Fabio Sparvoli.

În octombrie 2011 a fost invitat de marea soprană Angela Gheorghiu să susțină împreună două concerte extraordinare de belcanto, pe scena prestigioasei Suntory Hall din Tokyo, acompaniaţi de Japan Philarmonic Orchestra, la pupitrul dirijoral avându-l pe maestrul Ion Marin.

Mihai Bogdan a făcut parte din distribuția inaugurării primului teatru de operă din Emiratele Arabe, Dubai Opera House, avand rolul titular in opera Il Barbiere di Siviglia de Rossini, rol pe care de la debut și pana acum l-a interpretat de 230 de ori pe marile scene ale lumii.

Debutul în rolul Elvino în opera La Sonnambula de Bellini a avut loc pe scena prestigiosului Teatro Verdi din Trieste, fiind încununat de un real succes.

Un nou debut important va avea loc pe scena teatrului San Carlo de la Napoli, urmat de susținerea unui turneu în cele mai importante teatre de operă din Beijing, Shanghai și Hong Kong agenda tânărului tenor fiind ocupată până în 2019.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online.

Foto: Tenorul Bogdan Mihai – ONB

 

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.