Barbra Streisand, duet cu Elvis, pe cel mai nou album al artistei
https://www.ziarulmetropolis.ro/barbra-streisand-duet-cu-elvis-pe-cel-mai-nou-album-al-artistei/

Cântăreaţa americană Barbra Streisand va lansa în septembrie un album de duete, unul dintre cântece fiind interpretat împreună cu Elvis Presley, graţie tehnologiilor moderne.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2014

Barbra Streisand va lansa pe 12 septembrie un album muzical cu 12 piese, intitulat „Partners”. Toate melodiile sunt interpretate în duet, alături de cântăreţi ca Stevie Wonder, Lionel Richie, Andrea Bocelli, Michael Bublé, John Mayer, John Legend, Blake Shelton, Babyface, Josh Groban şi Jason Gould.

Dar cel mai aşteptat cântec este „Love me tender”, pe care artista în vârstă de 72 de ani îl interpretează, graţie tehnologiilor moderne, alături de „regele rock’n’roll-lui” Elvis Presley, cel care a compus celebra piesă, notează Mediafax.

„Ce grup extraordinar de oameni talentaţi!”, a scris Streisand, luni, pe pagina sa de pe platforma online Instagram, când a făcut publică informaţia. Cântăreaţa a publicat şi o fotografie cu coperta noului album, cu un portret al ei, alături de cuvintele „Streisand, Partners” şi o listă cu artiştii cu care a colaborat.Barbra Streisand

Barbra Streisand şi Elvis Presley nu au lucrat niciodată împreună, deşi artista a dorit ca Presley să joace alături de ea în filmul „S-a născut o stea”, din 1976, rolul revenindu-i în cele din urmă lui Kris Kristofferson. Potrivit zvonurilor din acea perioadă, Presley, care a murit la un an după lansarea filmului, ar fi vrut să lucreze cu Streisand, dar managerul său ar fi cerut prea mulţi bani, iar producătorii ar fi fost nevoiţi să aleagă pe altcineva.

De-a lungul carierei sale impresionante, Barbra Streisand a câştigat toate premiile importante decernate de industria de divertisment americană – Oscar, Tony, Emmy, Grammy, Directors Guild of America Award, Globul de Aur, National Medal of the Arts şi Peabody -, pentru prestaţiile ei din muzică, cinematografie, teatru şi televiziune. Barbra Streisand este singurul artist din lume ale cărui albume au ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale americane în cinci decenii consecutive. Cântăreaţa a câştigat opt premii Grammy şi a vândut peste 71,5 milioane de discuri.

Barbra Streisand, în vârstă de 72 de ani, a câştigat două premii Oscar – unul pentru cea mai bună actriţă, graţie rolului din filmul „Funny Girl” (1968), iar cel de-al doilea pentru cel mai bun cântec original, „Evergreen”, extras de pe coloana sonoră a filmului „S-a născut o stea/ A Star Is Born” (1977), în care a jucat rolul principal.

Barbra Streisand a primit alte câteva nominalizări la Oscaruri, inclusiv la categoria „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din „Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were”, şi în calitate de producătoare a filmului nominalizat „Prinţul mareelor/ The Prince of Tides”.

Elvis Presley

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme

Foto cu Barbra Streisand şi Elvis Presley – Cinemagia

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

13
/03
/14

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

10
/03
/14

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la cea de-a 24-a ediţie, este provocarea lansată spectatorilor de Orchestrele şi Corurile Radio România, la Sala Radio. Marşul nupţial şi întreaga partitură a lui Felix Mendelssohn - Visul unei nopţi de vară, acordeonistul Richard Galliano cântând Anotimpurile lui Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla şi multe alte evenimente speciale, în perioada aprilie-iunie 2014, la Sala Radio.

06
/03
/14

Premiera spectacolului de operă Don Pasquale (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureşteană. Prima reprezentaţie va avea în data de 10 martie (orele 11.00 şi 13.00) şi va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.