Bellissimi – concert cu Florin Budnaru şi Cătălin Petrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/bellissimi-concert-cu-florin-budnaru-si-catalin-petrescu/

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Concertul de operetă şi musical prezentat de tenorul Florin Budnaru (foto sus, dreapta) şi baritonul Cătălin Petrescu (foto sus, stânga), intitulat Bellissimi, reprezintă o invitaţie la exuberanţă şi optimism pe acorduri muzicale completate de momente coregrafice antrenante.

Regizat de Dragoş Galgoţiu, concertul aduce în faţa spectatorilor magia ariilor din operete îndrăgite precum „Silvia”, „Marco Polo”, sau „Prinţesa circului” şi a musicalurilor celebre „Notre-Dame de Paris”, „Mizerabilii”, „Scripcarul pe acoperiş”, „Cabaret” sau „Rebecca”, în cadrul unei confruntări artistice de excepţie, care îi are drept invitaţi pe soliştii Irina Baianţ şi Ernest Fazekas şi prim-balerinul Traian Vlaş.

Evenimentul din 8 noiembrie va fi urmat de lansarea volumului „Între două lumi… Florin Budnaru” de Ion Moldovan.

Două voci puternice interpretează Bellissimi

Florin Budnaru este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto-clasic, la clasa maestrului Ionel Voineag şi Marius Brenciu, iar din anul 2002 este solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, unde a realizat roluri remarcabile în spectacole de operetă dar şi de musical precum „Văduva veselă”, „Contesa Maritza”, „Romeo şi Julieta”, „Liliacul”, „Rebecca” şi multe altele.

Cătălin Petrescu este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa Silviei Voinea, şi Universitatea „Spiru Haret” (Facultatea de Teatru), clasa prof. Constantin Codrescu. Din anul 1999 face parte din echipa Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, iniţial, ca membru al Corului, iar din 2004, ca solist pe scena aceluiaşi teatru, fiind apreciat pentru apariţiile sale.

Bellissimi

Afişul concertului „Bellissimi’’

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” – a VI-a ediţie, organizat de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, se desfăşoară la Bucureşti în perioada 7-17 noiembrie.

Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, festivalul promovează artele spectacolului muzical, cu precădere genurile operetă şi musical, cărora li se adaugă o selecţie de concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, workshop-uri şi evenimente conexe (lansări de carte, expoziţii, emisiuni radio sau proiecţie de film).

Biletele pentru concertul „Bellissimi” sunt disponibile la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City). Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni este gratuit.

Info:

Pentru evenimentele desfăşurate în celelalte locaţii partenere biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), precum şi la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti. 

Foto credit: Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”,  Bellissimi

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...

09
/12
/20

SoNoRo a împlinit anul acesta 15 ani de existență, ocazie cu care vă invităm să revizităm momentele aparte ale festivalului, de la primii ani când se repeta în săli de birouri până la regăsiri cu locurile natale și lucrări de o sensibilitate copleșitoare, care vor rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

06
/12
/20

Marți, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

04
/12
/20

Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor.

04
/12
/20

250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online „ATINS prin muzică // Beethoven // Testament”, cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.