Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012, la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/bienala-nationala-de-arhitectura-bucuresti-2012-la-mnir/

Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012 (BNAB), cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor organizat neîntrerupt din 1994, are ca moment central expoziţia concurs de proiecte, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), comisarul bienalei, prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman. Expoziţia de proiecte BNAB […]

Un articol de |15 octombrie 2012

Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti 2012 (BNAB), cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor organizat neîntrerupt din 1994, are ca moment central expoziţia concurs de proiecte, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), comisarul bienalei, prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman.

Expoziţia de proiecte BNAB 2012 se va deschide luni după-amiază la MNIR şi va avea mai multe secţiuni legate de arhitectura locuinţei şi a spaţiului interior, arhitectura dotărilor comunitare, a spaţiului public şi a patrimoniului cultural etc.

Bienala s-a concentrat asupra valorilor patrimoniale ale spaţiului arhitectural şi asupra posibilităţilor de ameliorare a calităţii vieţii prin arhitectură, urbanism, restaurare, arhitectura de interior, design de produs.

Potrivit organizatorilor, la această bienală au participat toate organizaţiile profesionale şi toate instituţiile de învăţământ superior de profil de arhitectură, urbanism, restaurare, arhitectură de interior, design de produs din România.

De asemenea, au fost invitate şi uniunile de creaţie membre ale Asociaţiei Naţionale ale Uniunilor de Creaţie în organizarea unor manifestări legate de întâlnirea dintre arte (arta arhitecturii cu arta plastică, cu arta muzicii, cu arta dansului, cu arta teatrală, cu arta filmului etc).

Sursa: Agerpres

10
/05
/15

La aniversarea a 25 de ani de la înființarea Teatrului Masca, Casa de producție TVR vă invită la commedia dell’arte „Cafeneaua”, luni, 11 mai, ora 20:05, la TVR 2.

08
/05
/15

Mariana Nicolesco, onorată cu Medalia UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace şi Ambasador UNESCO a fost prezentă zilele trecute la ceremonia oficială de la Paris marcând cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.

07
/05
/15

Pe 7 mai se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică a doua parte a eseului despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.