BIFF 13, între 28 iunie și 2 iulie la Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/biff-13-intre-28-iunie-si-2-iulie-la-cinema-elvira-popescu-si-cinema-muzeul-taranului/

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) va avea loc între 28 iunie şi 2 iulie 2017 la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Muzeul Țăranului. Bucureştiul va fi şi anul acesta gazda unui eveniment recunoscut pe plan internaţional, care a strâns de-a lungul a 12 ani un public numeros.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Festivalul Internațional de Film București (BIFF), cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din capitală, va aduce publicului proiecții speciale și evenimente dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, întâlniri cu realizatorii, lansări de carte, workshop-uri, master-class-uri și multe altele.

Dintre evenimentele din acest an, semnalăm proiecțiile speciale ale  filmelor On The Beach at Night Alone, în regia sud-coreeanului Sang-soo Hong, film câștigător al Ursului de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal – Min-hee Kim (cunoscută publicului pentru rolul din The Handmaiden) și  The Net (Geumul), în regia lui Kim Ki-Duk, ambele vor fi proiectate cu sprijinul de Ambasadei Republicii Coreea.

Cea de-a treisprezecea ediție a festivalului a fost sărbătorită în avans pe data de 24 mai 2017, la Palatul Elisabeta, cu o seară dedicată la care au fost prezenți membri ai Casei Regale și organizatorii festivalului, alături de reprezentanți ai Uniunii Cineaștilor din România, Membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai mediului economic și de afaceri, alături de personalități ale societății civile.

BIFF

Din juriul festivalului dezvăluim în acest moment câteva nume: actrița Franziska Petri (THE HEART IS A DARK FOREST, LONG SHADOWS, MEMORY, FOR MIRIAM – film cu care câștigă Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță în Spania, Franța și la Berlinale în 2009, iar în 2012 este aclamată pentru extraordinara performanță în IZMENA – BETRAYAL, în regia lui Kirill Serebrennikov), actorul de origine chiliană Boris Jodorowsky (THE DANCE OF REALITY, ENDLESS POETRY, ambele regizate de tatăl său, Alejandro Jodorowsky) și Carla Vulpiani (Director de Programe la Festivalul Internațional de Film de la Milano).

Foto: BIFF – facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival/

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.