Bilanṭ la sfârşit de FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilan%e1%b9%ad-la-sfarsit-de-fnt/

In urma unui comunicat lansat de cãtre organizatorii Festivalului Naṭional de Teatru (FNT) aflãm cã a venit momentul în care se realizeazã bilanṭul. Iar acesta este unul prolific : piese multe, frumoase, public numeros şi o mulṭime de evenimente duse la bun sfârşit. In bilanṭ au intrat momente precum aducerea pe scenã a doi titani-prin scrierile […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

In urma unui comunicat lansat de cãtre organizatorii Festivalului Naṭional de Teatru (FNT) aflãm cã a venit momentul în care se realizeazã bilanṭul. Iar acesta este unul prolific : piese multe, frumoase, public numeros şi o mulṭime de evenimente duse la bun sfârşit.

In bilanṭ au intrat momente precum aducerea pe scenã a doi titani-prin scrierile lor: Caragiale şi Strindberg ( celebraṭi de cãtre FNT, dar şi de UNESCO), dezbateri, conferinṭe, ateliere şi lansãri de carte.

Un alt eveniment memorabil a fost cel al lansãrii documentarului Insula. Intr-o furtunã : Silviu Purcãrete de cãtre cineastul laurenṭiu Damian. Nu trebuie uitatã nici decizia Asociaṭiei Internaṭionale a Criticilor de Teatru (AICT/IATC) de a acorda la aceastã ediṭie premiul ,,Tânãrã speranṭã’’ al criticii de specialitate.

Aşteptãm cu interes ediṭia viitoare.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.