Bob Crewe, coautorul hitului „Can’t Take My Eyes Off You”, a murit la 83 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bob-crewe-coautorul-hitului-cant-take-my-eyes-off-you-a-murit-la-83-de-ani/

Compozitorul Bob Crewe, coautor al unor hituri precum „Can’t Take My Eyes Off You” şi „Walk Like a Man” şi care a jucat un rol important în dezvoltarea grupului pop The Four Seasons, a murit la vârsta de 83 de ani.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Bob Crewe s-a stins din viaţă, zilele trecute, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine (SUA), în urma unor complicaţii apărute după  o căzătură în 2010, a spus fratele şi fostul său partener de afaceri, Dan Crewe.

„El a avut o carieră minunată şi îmi pare rău că a murit, dar sunt bucuros că a scăpat de disconfort”, a spus Crewe. „Nu mai era capabil să funcţioneze şi, pentru un tip atât de creativ, nu a fost o viaţă simplă”, a adăugat acesta.

Bob Crewe, care a crescut în Belleville, New Jersey, a început să compună muzică la modul profesionist în anii 1950, când a renunţat la Parsons School of Design din New York, unde studia pentru a deveni arhitect.

Era deja un cunoscut compozitor şi avea succes în calitate de cântăreţ pop când a întâlnit grupul vocal care urma urma să devină Four Seasons şi i-a produs primul hit, în 1962, „Sherry”.

Astfel, grupul a devenit rapid celebru. Cel mai probabil, cel mai mare succes al său l-a avut cu melodia „Can’t Take My Eyes Off You”, din 1967, care s-a bucurat de numeroase coveruri şi a fost folosită în filme precum „Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones’s Diary” şi „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Crewe a compus cele mai multe dintre melodiile sale între anii 1950 şi 1970 şi a reapărut, recent, în faţa publicului, prin intermediul musicalului de Broadway „Jersey Boys”, care spune povestea din spatele Four Seasons, şi prin intermediul unui film cu acelaşi titlu, regizat de Clint Eastwood, care a fost lansat la începutul acestui an.

Atât piesa, cât şi filmul prezintă un personaj bazat şi numit după Crewe.

În anii 1980, Crewe şi-a focalizat energiile creatoare pe pictură şi sculptură. De asemenea, el este membru al Songwriters Hall of Fame.

Foto: Bob Crewe – wikipedia

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.