Bob Crewe, coautorul hitului „Can’t Take My Eyes Off You”, a murit la 83 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bob-crewe-coautorul-hitului-cant-take-my-eyes-off-you-a-murit-la-83-de-ani/

Compozitorul Bob Crewe, coautor al unor hituri precum „Can’t Take My Eyes Off You” şi „Walk Like a Man” şi care a jucat un rol important în dezvoltarea grupului pop The Four Seasons, a murit la vârsta de 83 de ani.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2014

Bob Crewe s-a stins din viaţă, zilele trecute, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine (SUA), în urma unor complicaţii apărute după  o căzătură în 2010, a spus fratele şi fostul său partener de afaceri, Dan Crewe.

„El a avut o carieră minunată şi îmi pare rău că a murit, dar sunt bucuros că a scăpat de disconfort”, a spus Crewe. „Nu mai era capabil să funcţioneze şi, pentru un tip atât de creativ, nu a fost o viaţă simplă”, a adăugat acesta.

Bob Crewe, care a crescut în Belleville, New Jersey, a început să compună muzică la modul profesionist în anii 1950, când a renunţat la Parsons School of Design din New York, unde studia pentru a deveni arhitect.

Era deja un cunoscut compozitor şi avea succes în calitate de cântăreţ pop când a întâlnit grupul vocal care urma urma să devină Four Seasons şi i-a produs primul hit, în 1962, „Sherry”.

Astfel, grupul a devenit rapid celebru. Cel mai probabil, cel mai mare succes al său l-a avut cu melodia „Can’t Take My Eyes Off You”, din 1967, care s-a bucurat de numeroase coveruri şi a fost folosită în filme precum „Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones’s Diary” şi „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”.

Crewe a compus cele mai multe dintre melodiile sale între anii 1950 şi 1970 şi a reapărut, recent, în faţa publicului, prin intermediul musicalului de Broadway „Jersey Boys”, care spune povestea din spatele Four Seasons, şi prin intermediul unui film cu acelaşi titlu, regizat de Clint Eastwood, care a fost lansat la începutul acestui an.

Atât piesa, cât şi filmul prezintă un personaj bazat şi numit după Crewe.

În anii 1980, Crewe şi-a focalizat energiile creatoare pe pictură şi sculptură. De asemenea, el este membru al Songwriters Hall of Fame.

Foto: Bob Crewe – wikipedia

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.