“Bonjour, bonne nuit, Paris!”, un musical de toată frumusețea
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonjour-bonne-nuit-paris-un-musical-de-toata-frumusetea/

Sâmbătă, 24 iunie 2017, la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian vă invită la premiera oficială a spectacolului “Bonjour, bonne nuit, Paris!”, la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2017

„Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraș este în plină repetiție pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile și costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obișnuite în viața unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep. Directorul anunță întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuși trupa teatrului să rămână unită și să scoată spectacolul anunțat și deja vândut?  “Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzică, de teatru, de oameni”, spune Dana Rotaru, regizoarea spectacolului și autoarea scenariului.

IMG_4134IMG_2146

Scenariu și Regie: Dana Rotaru
Orchestrație și conducere muzicală: 
Lucian Vlădescu
Coregrafie: 
Andreea Toma
Scenografie și costume:
 Andreea Koch
Light Design: 
Andreea Iacomiță
Maestru cor: 
Gabriel Popescu
Dirijor cor: 
Aurel Muraru

bonjour - 24 iunie

Distribuţia:

Regizorul: Victor Bucur

Directorul Teatrului: Mihai Mitrea

Primadona invitată: Silvia Șohterus

Tenorul-vedetă care întârzie: Adrian Nour

Prim-solista Teatrului: Bianca Ionescu Ballo

Tenorul afemeiat: Daniel Madia

Diva în spectacolul de adio: Gladiola Lamatic

Baritonul mereu elegant: Marius Mitrofan

Actrița Teatrului: Oana Rusu

Tenorul timid: Florin Budnaru

Soprana voluptoasă: Tina Munteanu

Actorul Teatrului: Tiron Valentino

Alex, recuziterul artist: Alexandru Constantin

Georgette, costumiera: Letiția Vlădescu

Regizorul tehnic: Marius Meragiu

BALET

Eugenia Stoian/Andreea Toma, Relu Dobrin, Raisa Radamovschi, Andrei Tarcău, Diana Marin, Mircea

Crăciun, Andreea Lascu, Cristina Osiceanu, Corina Andreica, Diana Năstase, Luminiţa Dincă, Oana

Vâlceanu, Raluca Herciu, Geraldina Petre, Lorendi Rădulescu

COR

Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Ana Maria Moldoveanu, Maria Baciu, George Matei, Ciprian

Mardare, Alois Doboş, Alexandru Vasile, Carmen Anghel, Anca Vilău, Ana Maria Racu, Alin Ţintea,

Răzvan Rusu.

Program:

Actul I

À Paris

Les Filles de Cadix

La Vie en rose

Salade de fruits

C’est si bon

J’ai deux amours

J’te mentirais

Parlez-moi d’amour

C’est en septembre

La Mer

I love Paris

French Can-Can

La Bohème

IMG_4151IMG_2146

Actul II

Quand il est morte, le Poète

Padam, Padam

Je t’aime

Que reste-t- il de nos amours

L’Indifférence

Les Feuilles mortes

Tombe la neige

Ne me quitte pas

L’Important c’est la Rose

Salut

Aux Champs Elysees

Non, Je ne regrette rien

Foto: Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.