Bookfest de Craciun, la Muzeul Ţăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-de-craciun-la-muzeul-taranului-roman/

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2013

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Două dintre cele mai noi titluri din portofoliul editurii vor fi lansate la târg în prezenţa autorilor. Astfel, miercuri, de la ora 18.00, va fi prezentat volumul „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, scris de Adrian Cioroianu.

Cartea cuprinde poveşti reale, despre o lume reală şi despre fantasmele românilor dintr-o epocă sau alta, de la povestea coroanei lui Carol I şi până la vânătorile lui Nicolae Ceauşescu.

De asemenea, vineri, de la ora 18.00, va fi lansat, în prezenţa autoarei, albumul biografic dedicat principesei Margareta, „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Pornind de la amintirile principesei şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volum, Sandra Gătejeanu-Gheorghe vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa principesei Margareta, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de aceasta în folosul României.

Bookfest de Craciun

Afişul Salonului de carte și cadouri Bookfest de Craciun, ediţia a II-a

Printre noile titluri prezente la Bookfest de Crăciun se numără volumul „Crăciunul regal“, de principesa Margareta şi principele Radu, volumul pentru copii „24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano” şi una dintre cele mai aşteptate cărţi de bucate ale lui Jamie Oliver, „Găteşte în 15 minute cu Jamie” .

Fanii colecţiilor de dezvoltare personală EZO, Metta şi Biblioterapia se vor bucura de noi titluri: „Bucuriile înţelepciunii”, scrisă de maestrul meditaţiei budiste Yongey Mingyur Rinpoche, „Secretele energiei”, de Alla Svirinskaya, „Antioxidanţii. Reţetă pentru viaţă”, de Bryce Wilde.

De asemenea, editura a pregătit o serie de cărţi scrise de autori români: „O tribună captivantă”, de Alexandru Matei, „O istorie literară a vinului în România”, de Răzvan Voncu, „Ion Barbu, în timp şi dincolo de timp”, de Basarab Nicolescu şi „Grigore Gafencu şi proiectul Europei Unite. Vol. III”.

Programul de vizitare este de luni până vineri, de la ora 11.00 la ora 20.00, şi sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00, informează Mediafax.

Bookfest de Crăciun este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Foto: Bookfest de Craciun – transilvaniareporter.ro

06
/10
/18

Nadia Murad, autoarea volumului „Eu voi fi ultima. Povestea captivităţii mele şi lupta mea împotriva Statului Islamic” (Polirom, 2018) – scris în colaborare cu jurnalista Jenna Krajeski, cuvânt-înainte de Amal Clooney – , este unul dintre cei doi laureați ai Premiului Nobel pentru Pace 2018. Cel de-al doilea laureat este medicul congolez Denis Mukwege.

05
/10
/18

Zilele trecut, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, s-a discutat despre "Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini", volum recent apărut la Editura Humanitas, o selecție realizată de Georgeta-Anca Ionescu din ediția tradusă din grecește de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române.

03
/10
/18

Mircea Cărtărescu, într-un inedit "tablou" surprins de soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, în Palma de Mallorca, unde autorul romanului "Solenoid" a primit, zilele trecute, Premiul Formentor de las Letras 2018

02
/10
/18

Cartea „Către un zeu necunoscut” (traducere din limba engleză și note de Ioana Oprica) a fost publicată la editura Polirom, în anul 2018.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

29
/09
/18

Campioana olimpică şi mondială la scrimă Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră” la editura Curtea Veche, „o poveste de suflet despre pasiune, ambiţie, sport şi vise îndrăzneţe care devin realitate”, arată un comunicat remis

26
/09
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul și ești bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citești ce-a mai rămas din presa scrisă și se întâmplă același lucru. Iar pe rețelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îți propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

25
/09
/18

TURISM CULTURAL Am participat la începutul lunii septembrie la al treilea congres internațional dedicat lecturii, desfășurat la Astana, în Kazahstan, prilej de rodnice întâlniri cu stepa Asiei Centrale. Iată ce am aflat – așadar, o dare de seamă.

25
/09
/18

Organizatorii Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT au anunțat numele unui alt invitat de marcă, ce va fi prezent la Iași în perioada 3-7 octombrie 2018. Este vorba despre Veronica Roth, numărul 1 în topul „New York Times” al celor mai bine vânduți autori, pentru seria „Divergent” („Divergent”, „Insurgent”, „Experiment”).

24
/09
/18

Cartea „Djamilia” (traducere din limba rusă și note de Antoaneta Olteanu) a fost publicată în anul 2017 la Editura Allfa, parte a grupului editorial All, în colecția Strada Ficțiunii.