Bookfest Junior Întâiul, 28 mai – 1 iunie 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-junior-intaiul-28-mai-1-iunie-2014/

Bookfest Junior 2014 este primul program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică cărţi, cu autorii şi ilustratorii de carte.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

La iniţiativa Grupului Humanitas, Editurile Humanitas Multimedia, Humanitas şi Humanitas Fiction împreună cu editurile Arthur, Corint Junior, Curtea Veche, Rao, Vellant, Curtea Veche Publishing, Asociaţia Editorilor din România şi Asociaţia Naţională a Profesorilor de Limbă şi Literatură Română „Ioana Em. Petrescu“ vă invită la prima ediţie Bookfest Junior 2014, care va avea loc la Romexpo – Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), în perioada 28 mai şi 1 iunie şi care se desfăşoară în acelaşi timp cu Târgul Internaţional de carte Bookfest, organizat de AER.

Bookfest Junior Timp de patru zile editurile participante vor organiza lansări de carte pentru copii şi adolescenţi, întâlniri cu autori, ateliere de desenat şi de teatru.

Bookfest Junior – Reduceri, concursuri, surprize

Editurile îi așteaptă pe vizitatori cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi şi multe alte surprize.

Şi, nu în ultimul rând, va fi anunţat marele concurs al acestei ediţii Vine vacanţa cu o bicicleta, multe cărţi şi rechizite.

Premiile sunt pregătite de Koh-I-Noor și de editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint junior, Curtea Veche Publishing, Rao, Vellant și își așteaptă câștigătorii duminică, de 1 iunie, în standul Humanitas.

Programul primei ediţii Bookfest Junior 2014 este creat cu scopul de a-i atrage pe copii şi pe adolescenţi spre târgurile de carte, să-i familiarizeze cu atmosfera lor efervescentă. Să le creeze un reflex cultural, acela de a aștepta cu nerăbdare, de fiecare dată, următorul târg.

Pliantul – care conţine programul evenimentelor şi harta standurilor – este disponibil la intrare, în Pavilionul C1 Romexpo.

Atât intrarea la târg, cât şi toate evenimentele pentru copii şi adolescenţi sunt gratuite. Programul de vizitare: miercuri, joi şi duminică – 10.00 – 20.00, vineri şi sâmbătă 10.00 – 21.00.

Foto cu Bookfest Junior – facebook

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.