Boyhood, Michael Keaton şi Julianne Moore, câştigătorii Critics Choice Movie Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/boyhood-michael-keaton-si-julianne-moore-castigatorii-critics-choice-movie-awards/

Pelicula “12 ani de copilărie/ Boyhood”, Michael Keaton şi Julianne Moore s-au numărat printre marii câştigători ai celei de-a 20-a ediţii a galei Critics Choice Movie Awards, fiind premiaţi la categoriile cel mai bun film, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Un articol de Petre Ivan|16 Ianuarie 2015

Boyhood, nominalizat la şase categorii ale premiilor Oscar 2015, inclusiv pentru cel mai bun film, a câştigat titlul de cel mai bun film al anului 2014 din partea celor peste 250 de membri ai Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Criticii l-au premiat pe regizorul filmului, Richard Linkater, care a realizat producţia pe durata a 12 ani, folosind aceiaşi actori. Totodată, Patricia Arquette, care joacă în “12 de copilărie”, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Actorul Michael Keaton a primit două distincţii din partea criticilor nord-americani, fiind desemnat câştigător la categoriile cel mai bun actor într-o comedie şi cel mai bun actor, ambele pentru prestaţia din “Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”. Pelicula a câştigat şapte premii în total, inclusiv pentru cea mai bună distribuţie.

Julianne Moore, de asemenea nominalizată la premiul Oscar şi favorită în cursa pentru cea mai bună actriţă, a câştigat, din partea criticilor nord-americanio, titlul de cea mai bună actriţă pentru prestaţia din filmul “Still Alice”, unde interpretează rolul unei profesoare bolnave de Alzheimer.

“The Grand Budapest Hotel” a câştigat premiile pentru cel mai bun film de comedie, cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

Cel mai bun film de acţiune a fost desemnat “Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy”.

De asemenea, Bradley Cooper a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film de acţiune, pentru rolul din pelicula regizată de Clint Eastwood “American Sniper”.

Animaţia “Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, care nu a fost inclusă pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun film de animaţie la premiile Oscar, a fost premiată de criticii nord-americani la această categorie.

Foto: Boyhood – cinemagia

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

04
/11
/19

Noiembrie este luna în care se decernează Premiul LUX al Parlamentului European. Se premiază cel mai bun film european, așa cum se vede el dinspre Bruxelles și Strasbourg. Anul acesta, finalistele sunt: „Cold Case Hammarskjöld”, „Dumnezeu există și numele Său este Petrunija” și „Jocuri de putere”.

Page 1 of 25212345...102030...Last »