Brahms vs Enescu, la Sala Radio, pe 11 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/brahms-vs-enescu-la-sala-radio-pe-11-februarie/

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o foarte frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2014

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Aşa s-ar putea caracteriza, pe scurt, recitalul extraordinar Brahms (Sextetul nr. 2 în sol major) / Enescu (Octetul op. 7 în do major) ce va avea loc marţi, 11 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

La eveniment participă o serie de muzicieni extraordinari:

Andreas Janke – în prezent concert maestru al Orchestrei Tonhalle din Zürich;

George Cosmin Bănică – a prezentat recitaluri alături de Radu Lupu şi Julia Fischer;

Brahms

George Cosmin Bănică (foto) a activat în perioada 2005-2008 ca membru în orchestră şi concertmaestru în cadrul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Gabriel Gheorghe – violonist concertmaestru al Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Gilad Karni, – violist principal al Orchestrei Tonhalle din Zürich, a concertat alături de Orchestra de Cameră din Stuttgart;

Violonista Simina Croitoru – Premiul I la Concursul internaţional Giovani Talenti – Rovere d’Oro şi multe altele;

Carol Măi- Antal – şef al partidei de violă în cadrul Orchestrei Naţionale Radio;

Octavian Lup – absolvent al UNMB, unde a studiat violoncelul cu marele Marin Cazacu. Membru al Orchestrei Naţionale Radio şi al Orchestrei Virtuozii;

Bogdan Postolache – violoncelist, fost membru al Berner Symphonie Orchester.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Brahms , Enescu şi George Cosmin Bănică – wikipedia

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.