„Brâncuși. Sublimarea formei”, la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/brancusi-sublimarea-formei-la-tvr-3/

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

Un articol de Liliana Matei|19 octombrie 2019

La începutul lunii octombrie, la Centrul BOZAR din Bruxelles, Marius Constantinescu a fost prezent la cel mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia. Este vorba despre expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei” deschisă în cadrul Festivalului Internaţional de Artă EUROPALIA, la care România este invitată de onoare.

Festivalul Internațional de Arte EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, organizată sub patronajul Familiei regale a Belgiei, la Bruxelles şi în diverse oraşe belgiene, dar şi din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxemburg sau Germania.

România a mai participat la Festivalul EUROPALIA în 2007, urmând ca la ediţia din acest an, care se desfăşoară până în 2 februarie 2020, să prezente circa 250 de evenimente culturale în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Luxembrug şi Germania.

Vernisajul expoziţiei „Brâncuşi. Sublimarea formei” la centrul BOZAR a marcat festiv o mare manifestare culturală internaţională dedicată, în acest an, României. La eveniment a fost prezentă familia regală din Belgia, alături de peste 1.000 participanţi: oameni politici europeni, diplomaţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor culturale internaţionale – aceştia fiind ghidaţi de Doina Lemny, curator al expoziţiei.

Prezent la acest mare eveniment cultural de cea mai mare însemnătate pentru România, Marius Constantinescu a înregistrat cele mai importante momente pentru telespectatorii „Vizual” şi a stat de vorbă cu o parte dintre cei prezenţi.

Expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei, găzduită de BOZAR, este deschisă în perioada 2 octombrie 2019 – 12 ianuarie 2020.

11
/03
/13

Mobilă de artă a devenit un simbol al bunului gust, iar Fabrica de mobilă SIMEX se asigură că fiecare cumpărător poate lua un produs mobilier de artă în casa sa.

04
/03
/13

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

01
/03
/13

Bucureşti, 27 februarie 2013, CREATIVE ARTS (www.creativearts.ro) organizează duminică, 3 martie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de personalizat colanţi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi da un suflu nou ciorapilor şi colanţilor dumneavoastră printr-un atelier. Urban Legs reprezintă cel de-al şaptelea atelier din platforma […]

25
/02
/13

În perioada 20 iunie 2012- 24 februarie 2013, la Muzeul Naṭional de Artã al României a avut loc expoziṭia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI – XIX.   Cabinetul de desene şi gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României a prezentat expoziţia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI […]

25
/02
/13

Pânã la data de 26 mai 2013, doritorii vor putea vizita la MNAR expoziṭia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului.   Cabinetul de Desene şi Gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României prezintă expoziţia temporară Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului. Expoziţia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a […]

22
/02
/13

În februarie, Muzeul Național de Artă al României reia seria programelor pentru adolescenți cu o serie de întâlniri în expoziţia Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului, sub semnul poveștilor nebănuite din spatele operelor de artă.   “Realitatea din spatele imaginii”   Exista oare noțiunea de modă acum 500 de ani?  Și daca da, cum foloseau Neagoe Basarab […]