Brasov 2021 Capitală Europeană a Culturii – ivitaţie / consultare
https://www.ziarulmetropolis.ro/brasov-2021-capitala-europeana-a-culturii-ivitatie-consultare/

Asociaţia Braşov 2021 Capitală Europeană a Culturii îi invită pe cei interesaţi, astăzi, de la ora 18.00, la Sala Patria, la o consultare publică adresată comunităţii, pe tema candidaturii Braşov 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2015

Iniţiativa Capitale Europene ale Culturii este conceput pentru a: Evidenția bogăția și diversitatea culturilor în Europa; Sărbători calităţile culturale pe care europenii le împărtășesc; Crește sentimentul cetățenilor europeni de apartenență la un spațiu cultural comun; Promova contribuția culturii la dezvoltarea orașelor.

Eenimentul – spun organizatorii – este o oportunitate excelentă pentru: Regenerarea orașelor; Creșterea vizibilității internaționale a orașelor; Îmbunătățirea imaginii orașelor în ochii propriilor locuitori; Aducerea unei vieţi noi în cultura unui oraș; Stimularea turismului.

Desemnarea Capitalelor Europene ale Culturii în statele membre ale UE: Șase ani înainte de anul titlu, statele membre gazdă selectate publică o cerere de candidatură, de obicei, prin intermediul Ministerului Culturii lor.

Orașele interesate să participe la concurs trebuie să prezinte o propunere spre examinare. Cererile depuse sunt analizate cu un set de criterii stabilite în timpul unei faze de preselecție de către un grup de experți independenți în domeniul culturii.

Comisia este de acord cu o listă scurtă a orașelor, care sunt apoi sunt invitate să depună cereri mai detaliate.

Comisia apoi evaluează cererile finale și recomandă un oraș din fiecare țară gazdă pentru titlu. Orașul recomandat va fi desemnat în mod oficial drept Capitală Europeană a Culturii.

Foto: Brasov 2021 Capitală Europeană a Culturii – facebook

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.