„Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” , expoziţie de pictură la Teatrul „Constantin Tănase”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri-expozitie-de-pictura-la-teatrul-constantin-tanase/

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2018

Vernisajul, care va avea loc în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi România la Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene (2018 – 2019).

Vor fi prezente personalităţi din lumea cultural-artistică, a teatrului şi filmului, a artelor vizuale şi a fotografiei, critici literari şi de artă, istorici, arhitecţi.

La vernisaj vor participa orchestra Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu, All’s Choir, care va prezenta un fragment din spectacolul „La Paris, Monşer!” (cu: soprana Mădălina Constantin, baritonul Adrian Strezea, actorii Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat; la pian, Gabi Stănescu), precum şi actriţa Veronica Gheorghe, care va prezenta „De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de Bucureştii de altădată şi din prezent).

Una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziţie, este dedicată Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viaţa culturală a Bucureştilor. Pictura va fi oferită teatrului, care va aniversa anul viitor 100 de ani.

Proiectul „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-o înregistrare şi redare a unor instantanee din Bucureştii de azi, având ca teme şi subiecte principale clădiri şi locuri care readuc în memorie Bucureştii primei jumătăţi de secol XX.

Zoltan Lörencz este unul dintre artiştii plastici promovaţi de Fundaţia Dignitas în programul său permanent de susţinere a artei contemporane româneşti. Aceasta i-a organizat în 2017 expoziţia de pictură „Lucid Dreams” la Art Gallery (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Bistro Ciresica – Zoltan Lorencz

Calea Victoriei – Zoltan Lörencz

Muzeul National de Istorie al Romaniei – _Zoltan Lorencz

Foto: Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri, expoziţie de pictură – facebook

 

29
/03
/23

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a treia expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

28
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.