”Bucuriile muzicii”, concert la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuriile-muzicii-concert-la-teatrul-de-pe-lipscani/

„Sinfonia Bucureşti” este prima orchestră privată din România, înfiinţată în anul 1990 de către dirijorul Florin Totan. Iată ce declară acesta despre conceptul ”Bucuriile muzicii”.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2017

”În concertul meu din 29 aprilie, de la ora 19.00 de la Teatrul de pe Lipscani, ca în toate spectacolele mele din țară (în săli de concerte, în parcuri sau în mall-uri), fac o pledoarie pentru muzica clasică în general și pentru frumos, bine și adevăr, adică pentru valorile perene ale Antichității grecești. Vorbesc despre compozitori și filosofi, stiluri și curente, literatură și arte frumoase, despre împărați și mari duhovnici ai ortodoxiei, cu îndemnul de întoarcere la carte, la lectura mântuitoare și uitarea Facebook-ului și a mobilului împătimitor.

Key Visual A3 bled 3mm v3

Primele concerte din acest proiect vor avea loc pe 29 aprilie și 18 mai, tot la Teatrul de pe Lipscani. În acestea, voi oferi o istorie a muzicii în 80-90 de minute, trecând prin toate culturile esențiale ale Europei. Titlul acestui concept unic și singular în România este „BUCURIILE MUZICII”.

Conceptul a avut succese incontestabile în București (în parcul Colțea, de fapt, locul începerii proiectului) și peste tot în țară, iar personalitati marcante precum Bujor Prelipcean, Eugen Sârbu, Nelly Miricioiu, primarul din Baia Mare, P. Ionescu (directorul filarmonicii din Bacău), Jean Dumitrescu (directorul Filarmonicii din Pitești), D. Vlădescu (directorul Teatrului din Constanța), doamna Director M. Păun (Arcub), depun mărturie pentru valabilitatea, viabilitatea și perenitatea acestui proiect, pentru că vrem prin acesta să întoarcem oamenii către manifestările culturale care impun civilizație și respect.”

– Prețul biletelor: 30/40/50/60 Ron

Bilete la casieria Teatrului de pe Lipscani, în fiecare zi în intervalul orar 12:00-20:00 și online, aici..

Detalii: 0735.146.903

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).