,,Bullets over Lipscani”, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/bullets-over-lipscani-la-godot-cafe-teatru/

,,Bullets over Lipscani”, comedia savuroasă după texte de Woody Allen, în cheia clasicelor filme noir americane ale anilor ’40, se joacă din nou joi, 9 iulie la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi).

Un articol de Liliana Matei|7 Iulie 2015

,,Bullets over Lipscani” a câștigat premiul pentru cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la Festivalul Național de Teatru Independent 2013 și la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012.

Personajul central, detectivul Keiser Lupowitz, apare în toate cele trei scene: în prima o femme fatale îl angajează să-l găsească pe Dumnezeu, în a doua scenă Moartea vine să-i câștige sufletul într-un joc de Mortal (da, exact) Kombat și în ultima, o misiune îl duce pe detectiv într-un bordel în care nu plătești pentru sex, ci pentru discuții intelectuale.

„Dacă nu aţi văzut-o şi aveţi chef de râs isteric produs de teatru mişto cu actori creativi, tineri şi nebuni, zic să mergeţi. Se joacă la Godot Café Teatru în centrul vechi.” – Ileana Andrei

„Bullets over Lipscani, jucat la Godot Café-Teatru, înseamnă un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu fineţe şi subtilitate după trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks şi The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul căruia se simte intervenţia unui regizor ce a asimilat cu suficient simţ critic universul lui Woody Allen astfel încât să îl livreze publicului într-o manieră originală. Graţie umorului subversiv şi detaşat, uşor de identificat în toate spectacolele care îi poartă semnătura, tânărul regizor demonstrează prin Bullets over Lipscani că nu este nevoie nici de compromis, nici de glume “in your face” pentru a pune în scenă o parodie de succes.” – Beatrice Lăpădat

,,De acum inainte, de cate ori voi intra la Carturesti, voi cauta sa depistez acel ceainic pe care apasand, un perete de carti va aluneca in laturi si…. si…. nu va devoalez surpriza. Trei actori tineri care sub mana unui la fel de tanar regizor reusesc un recital memorabil, plin de prospetime, talent si ingeniozitate scenica.” – Delia Marc

INFO

Durata: 1h
Distribuția: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea și Cătălin Babliuc
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Iza Tărțan
Afiș: Tudor Prodan
rezervări: Tel: 021 31 61 682 / 0736 414 244
rezervari@godotcafeteatru.ro
Preţ bilet: 30 lei

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

Page 1 of 77712345...102030...Last »