Butterfly effect – un concert-performance cu lucrări de Ravel, Stavinski și Olah
https://www.ziarulmetropolis.ro/butterfly-effect-un-concert-performance-cu-lucrari-de-ravel-stavinski-si-olah/

Sub marca celui mai important festival dedicat artiştilor contemporani din România, Festivalul InnerSound, la clubul InSpayer din Capitală are loc marţi, 25 noiembrie, un concert-performance şi vernisajul unei expoziţii de fotografie jurizate de cunoscutul Cosmin Bumbuţ. Intraea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2014

Fotografi contemporani, artiști de performance, muzicieni și compozitori se reunesc într-un eveniment care aduce în Capitală un mix unic de arte: “Butterfly effect”, expoziție de fotografie, urmat de un concert-performance are loc marți, 25 noiembrie, de la ora 19.00, la clubul InSpayer din Capitală (Str. Batiștei nr. 24A).

Evenimentul aduce publicului fotografiile premiate la cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound care a avut loc în luna septembrie.

În cadrul expoziției, intitulate “Finisaj VORTEX”, expun: Alin Bittel, Cornel Brad, Karmen Ramona Bakos, Andrei Conțiu, Iuliana Dumitru, Razvan Dima, Dragos Radu Dumitrescu, Marius Encher (Premiul InnerSound pentru cea mai îndrăzneață abordare fotografică), Ciprian Hord, Teodora Maftei, Ionuț Maga, Anton Marinescu, Marian Mihai, Lucian Muntean, Ștefan Neagu, Corneliu Sarion, Simona Săvulescu, Lucia Simion, Anda Stăncescu, Anamaria Tatu (Premiul InnerSound Vortex) și Sabina Ulubeanu.

„E frumos că un festival de muzică contemporană adună în jurul său atâtea arte și promovează tinerii talentați din mai multe domenii, de aceea amButterfly effect acceptat cu bucurie propunerea de a juriza concursul de fotografie din cadrul InnerSound” – Cosmin Bumbuț, președintele juriului.

“Am dorit să premiez în primul rând autencititatea, simțirea și acele fotografii care se încadrează cel mai bine în linia generală a întregului festival, care reușesc să miște, să transforme ceva în privitor, la fel cum o poate face și muzica.”, a mai spus Bumbuț.

“Alegem să fim efectul sau cauza vieții noastre?”

Vernisajul va fi urmat de un concert-performance inedit al Ansamblului de muzică nouă SonoMania: Mihai Pintenaru (clarinet), Raluca Stratulat (vioară) și Eugen-Bogdan Popa (violoncel). Vor fi interpretate lucrări de Tiberiu Olah – Sonata pentru clarinet solo, Adrian Pop – „Gordun” pentru violoncel solo, Maurice Ravel – Sonata pentru ă și violoncel, partea a-II-a, Igor Stravinski – Trei piese pentru clarinet solo și Sabina Ulubeanu – “Cadenza lirică” pentru vioară solo.

Pentru a ajunge să asculte muzica, publicul va trece mai întâi printr-o “cameră de așteptare”, unde va avea loc un performance al artistei Irina Anghel, o invitație la experiență interactivă neobișnuită, o aventură atât pentru muzicieni, cât și pentru spectatori: „Butterfly-effect”.

Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane.

Foto: Butterfly effect – innersoundfestival.webs.com

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

09
/03
/17

Richard Clayderman a revenit în 2017 în România, într-un turneu organizat de Phoenix Entertainment. De Ziua Femeii, The Prince of Romance, cum este supranumit artistul francez Richard Clayderman, s-a aflat la Sala Palatului din București. Spectacolele din acest se desfășoară între 6 și 10 martie în Timișoara, Târgu-Mureș, București, Constanța și Galați.

08
/03
/17

În această seară specială, Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Oroșanu sărbătoresc eternul feminin la Sala Radio, într-un concert special dedicat Zilei Femeii! Un mix de melancolie & acorduri ritmate, programul serii va debuta cu Adagio în sol minor pentru orchestră de coarde, de T. Albinoni și va continua, în prima parte, cu Arii și dansuri antice de O. Respighi.