„Cabaret” în premieră la Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/cabaret-in-premiera-la-odeon/

Musicalul „Cabaret” în regia, coregrafia şi costumele lui Răzvan Mazilu, va avea primele reprezentaţii la Sala Majestic a Teatrului Odeon, sâmbătă, 23 octombrie, duminică, 24 octombrie şi joi, 28 octombrie, ora 19:00.

Un articol de Liliana Matei|19 octombrie 2021

Musicalul „Cabaret” va avea premiera la Teatrul Odeon, libretul este semnat de Joe Masteroff, după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood, muzica John Kander, versurile Fred Ebb, regia, coregrafia, costumele Răzvan Mazilu.

Dansatorul, coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care coordonează programul Dans la Odeon de 20 de ani, montează pentru prima oară un musical cu trupa Teatrului Odeon.

Cu o experiență deja consolidată în acest gen de spectacol, reconfirmată și de nominalizarea la Premiul Uniter pentru Cel mai bun spectacol cu „Familia Addams”, Răzvan Mazilu le propune spectatorilor celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a montat anterior la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Bazat pe experiențele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, musicalul spune povestea cântăreței Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar și viciu, trăită între vis și disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraș al plăcerilor și al decadenței.

„Am imaginat Clubul Kit Kat, cabaretul din „Cabaret”, ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii – Cerber la poarta unui Infern seducător (departe de imaginea consacrată de Joel Grey în filmul lui Fosse, MC-ul meu e mai degrabă o brută punk ce ascunde în el, revoltat și cinic, toată sensibilitatea lumii).

Femei fatale și drag-queens, clovni și Josephine Baker, toți își au locul în acest bâlci aiuritor.

[…] Uneori văd lumea, umanitatea ca pe o mare petrecere în care oamenii râd, cântă și dansează exorcizându-și grijile, o petrecere organizată, simțită, trăită în ciuda durerii, a tristeții, a condiției noastre tragice, a absurdului existențial. În ciuda unui mare Rău ce poate lua chipul unui război mondial sau a unui altfel de război, o pandemie.

Dedic acest spectacol memoriei actriței Oana Ștefănescu”, spune Răzvan Mazilu.

Regia, coregrafia, costumele – Răzvan Mazilu

Decorul – Sabina Spatariu

Light design – Costi Baciu, Ștefan Ioșca

Traducerea textului – Carmen Stanciu

Traducerea songurilor – Alex Ștefănescu

Pregătirea și direcția muzicală – Maria Alexievici

Concept make-up – Ioana Roman

Asistent coregrafie – Monica Petrică

Asistență costume, accesorii: Coven Ground (Raluca Aionițoaie, Remus Gabor)

Asistent scenografie – Andrei Șova

Managementul orchestrei – Corina și Alexei Țurcan

Corepetitori – Maria Alexievici, Andreea Archip, Mihai Murariu

Regia tehnică – Dan Iosif

 

Distribuție:

Sally Bowles – Ioana Mărcoiu

Maestrul de ceremonii – Mihai Smarandache

Clifford Bradshaw – Silvian Vâlcu

Fraulein Schneider – Gabriela Popescu

Herr Schultz – Ionel Mihăilescu

Fraulein Kost – Antoaneta Zaharia

Ernst Ludwig – Eduard Trifa

 

Trupa de la Kit Kat Club:

Rozi – Meda Victor

Frenchie – Maria Alexievici

Lulu – Cristina Danu

Texas – Anca Florescu

Bobby – Vlad Bîrzanu

Viktor – Cezar Antal

Max – Marian Lepădatu

Marinarul, nazistul – Relu Poalelungi

 

Moment Two Ladies (Cu două): Meda Victor / Maria Alexievici, Vlad Bîrzanu / Cezar Antal

Solo Married (Nuntă): Cristina Danu / Anca Florescu

Solo Maimuța: Cristina Danu / Anca Florescu

 

Orchestra:

Mihai Murariu, pian; Andreea Archip, pian; Robert Magheti, tobe; Florian Nicolau, bas; Alex Avramovici, clarinet; Robert Preduț, saxofon; Alexandru Moraru, trombon; Silviu Groaza, trompetă

Foto: Matei Buță

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.