Călătorie de-a lungul Volgăi la MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/calatorie-de-a-lungul-volgai-la-mnar/

În lunile martie şi aprilie 2013, Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României se desfăşoară în expozitia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX, sub titlul: Călătorie de-a lungul Volgăi Anul acesta, la început de primăvară, sunteti invitati la nuntă. Cum fericiţii însurăţei locuiesc în îndepartata Rusie, […]

Un articol de Andrada Văsii|28 februarie 2013

În lunile martie şi aprilie 2013, Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României se desfăşoară în expozitia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX, sub titlul:

Călătorie de-a lungul Volgăi

Anul acesta, la început de primăvară, sunteti invitati la nuntă. Cum fericiţii însurăţei locuiesc în îndepartata Rusie, vă vom călăuzi de-a lungul Volgăi, de la Novgorod până în munţii Caucaz. Pe parcursul călătoriei veti străbate locuri pline de farmec şi vom întâlni alţi nuntaşi.

Programele se desfăşoară astfel:

  • Sâmbătă,  2 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 4 şi 6 ani;
  • Duminică, 3 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 7 şi 8 ani;
  • Sâmbătă, 9 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 9 şi 10 ani;
  • Duminică, 10 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 11 şi 12 ani;
  • Sâmbătă,  6 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 7 şi 8 ani;
  • Duminică, 7 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 4 şi 6 ani;
  • Sâmbătă, 13 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 11 şi 12 ani;
  • Duminică, 14 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 9 şi 10 ani;

Număr de locuri: 10 copii
Preţ bilet: 5 lei/ persoană

Participarea la programe se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la numerele de telefon: 021/314.81.19 şi 021/313.30.30.30 interior 923 sau prin e-mail la adresa: [email protected], în săptămâna în care se desfăşoară programul.

Expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX prezintă, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, 59 de lucrări de artă rusă – 31 de icoane şi 28 de picturi din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului – creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.
Selecţia lucrărilor ilustrează, prin câteva exemple reprezentative, evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

13
/10
/17

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci". Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin".

13
/10
/17

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei începe astăzi, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19 octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

12
/10
/17

David Lynch, Xavier Dolan, Vanessa Redgrave și Nanni Moretti se numără printre invitații Festivalului de Film de la Roma, a cărei ediție din 2017, organizată între 26 octombrie și 5 noiembrie, se dorește o veritabilă sărbătoare a cinematografiei mondiale și va prezenta câteva zeci de lungmetraje, dintre care 14 vor fi proiectate în premieră mondială.

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.

10
/10
/17

INTERVIU Andi Vasluianu și-a petrecut copilăria în Teatrul Nottara, unde bunicul său era regizor. Astăzi îl vedem pe scena aceluiași teatru, dar mai ales ne-am obișnuit să-l vedem în filme. Cel mai nou dintre acestea este „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, film pe care îl găsiți în aceste zile în cinematografe și de la care pornește și discuția de față.

10
/10
/17

Teatrul de Comedie prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a spectacolului NUMITORUL COMUN de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografia și costumele Cristina Florea & Georgiana Stoica, asistent regie Oana Popescu