Call for bands: înscrie-ți trupa la Showcase Romanian Music Export!
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-for-bands-inscrie-ti-trupa-la-showcase-romanian-music-export/

Primul birou de export muzical din România asumat de zona antreprenorială anunţă deschiderea înscrierilor pentru tinerii pasionaţi de muzică, care cântă solo sau împreună cu o trupă.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2018

Romanian Music Export, a cărui eveniment de lansare va avea loc la Sibiu, pe data de 26 iulie, în cadrul East European Music Conference, va pune cinci trupe/artiști din România față în față cu promoteri, producători, manageri și agenți de booking din industria muzicală europeană. Orice trupă din România se va putea înscrie, cu condiția ca piesele să fie creații originale.

Selecția artiștilor se va face în două etape. În prima etapă, un juriu format din producători, jurnaliști, reprezentanți ai festivalurilor și spațiilor de concerte din România, va alcătui lista scurtă pentru cea de-a doua etapă, în care un juriu internațional va alege cele cinci trupe care vor susține concerte pe data de 26 iulie la Sibiu.

Bogdan Serban – Radio Guerrilla, Mihai Tița – jurnalist, Mihai Dinu – eclecticfm.ro, Norbert Tako – PLAI Festival, Andi Vanca – Electric Castle, Guido Janssens – Emagic, Dudu Radoslav – Made In TM, Andrei Coste – Stereo Beasts, Ioana Moldoveanu – Local Rec, Florin Oslobanu – Club Control, Teodor Negrea  – Form Space și Ștefan Zaharescu – Rockstadt sunt cei 12 componenți ai juriului național Romanian Music Export.

Data limită a înscrierilor este 30 aprilie 2018. Lista scurtă a preselecției juriului local va fi anunțată pe data de 18 mai 2018. Lista finală a celor cinci trupe, selectată juriul internațional, va fi anunțată pe data de 7 iunie 2018.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură, producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca anvergură în spațiul românesc. EEMC e locul în care artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România vor avea ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții. Un proiect susținut de Kaufland România.

Biletele s-au pus în vânzare la prețul de 190 de lei pentru cele trei zile. Un bilet asigură accesul la showcase-urile Romanian Music Export și la zilele 1 și 2 de EEMC. Achiziționarea unui bilet la EEMC oferă posibilitatea achiziționării unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piața Mare din Sibiu) la prețul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

East European Music Conference se derulează  în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a
Culturii Europene.

05
/11
/15

Ediţia a zecea a Festivalului de Muzică Veche propune publicului său, între 9 și 13 noiembrie, o serie de recitaluri solo ce vor pune în lumină famiile celor mai frecvent utilizate instrumente cu coarde ale muzicii baroce. Instrumentele protagoniste vor fi: harpe istorice, fidel, vioară barocă, viola d’amore, viola da gamba, clavecin, spinetă, clavicord, lăută, teorbă, chitară barocă. Recitalurile vor fi însoţite de explicaţii referitoare la construcția și întreținerea acestor instrumente, oferite cu plăcere publicului de către artişti.

05
/11
/15

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.