Campania ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-artisti-romani-pentru-artisti-ucraineni-la-teatrul-national-i-l-caragiale-din-bucuresti/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”, se alătură campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni, iniţiată de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, o campanie la care participă numeroase instituţii culturale de stat şi independente din România şi Republica Moldova, în scopul strângerii de fonduri pentru artiştii ucraineni.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Astfel, în zilele de 12, 14 și 16 iunie, la Sala Media TNB, vor avea loc o serie de spectacole-lectură, pe baza unor texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Încasările provenite din vânzarea de bilete vor fi colectate de UNITER și virate în contul Uniunii Naționale a Artiștilor de Teatru din Ucraina (Contul Solidarității Teatrale: RO22RNCB0072049712860086 deschis la BCR – sucursala Sector 1)

Programul spectacolelor-lectură de la TNB este următorul:

12 iunie, ora 14.30

Copiii noștri de Natalia Blok, regia Vlad Massaci, cu Maia Morgenstern;
Sindromul supraviețuitorului de Andrii Bondarenko, regia Vlad Massaci, cu Marius Bodochi;
Dicționar de emoții pe timp de război de Elena Astasieva, regia Claudiu Goga, cu Emilia Popescu.

14 iunie, ora 19.00

Plantăm un măr de Irina Gareț, regia Vladimir Anton, cu Oana Pellea;
Vreau acasă de Oksana Savcenko, regia Vladimir Anton, cu Ilinca Goia;
Țara mea de Liudmila Timoșenko, regia Eugen Gyemant, cu Florentina Țilea.
Cumpără bilete

16 iunie, ora 19.00

Soldatul rus de Igor Biliț, regia Răzvan Popa, cu Aylin Cadîr, Ionuț Toader, Edi Adam;
Să le spunem pe nume de Tetiana Kițenko, regia Răzvan Popa, cu Amalia Ciolan;
Sașa, du gunoiul de Natalia Vorojbit, regia Răzvan Oprea, cu Amalia Ciolan, Marcelo Cobzariu, Fulvia Folosea.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.