Canibal, coproducţia româno-spaniolă, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/canibal-coproductia-romano-spaniola-in-cinematografe/

Transilvania Film anunţă premiera în cinematografe a coproducţiei româno-spaniole – Canibal. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din ţară pe 11 iulie este semnată de cunoscutul regizor de origine spaniolă Manuel Martín Cuenca.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2014

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. Nu simte nicio remuşcare ori vinovăţie până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei. Carlos este răul încarnat, inconştient. Nina este inocenţa pură. Iar Canibal este povestea de dragoste a unui demon, spune regizorul, scenaristul și producătorul filmului Canibal, Manuel Martín Cuenca, născut în 1964 în Spania.

În rolurile principale spectatorii îi vor putea vedea pe Antonio de la Torre – cunoscut pentru rolurile sale din Albastru închis aproape negru, Baladă tristă de trompetă şi Volver -‚ și pe actriţa româncă Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele Sette opere di misericordia (r. Massimiliano și Gianluca de Serio), Killing Time (r. Florin Piersic Jr.), Selfie (r. Cristina Iacob) și scurtmetrajele Draft 7, My Baby și O lume nouă (r. Luiza Pârvu).

Canibal, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) are 8 nominalizări la prestigioasele premii Goya – echivalentul spaniol al Premiilor OSCAR și alte 6 la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos) dintre care amintim Premiul ‘Revelația anului’ (Olimpia Melinte) și Premiul pentru cel mai bun film.

Foto din filmul Canibal – Transilvania Film

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.