„Cap și Pajură”, cu Alex Călin și Florin Salam în distribuție, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cap-si-pajura-cu-alex-calin-si-florin-salam-in-distributie-de-astazi-in-cinematografe/

„Cap şi Pajură”, al doilea lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, rulează de astăzi, 10 mai, în cinematografele din ţară, cu proiecţii în prezenţa echipei, la Bucureşti, Braşov şi Brăila.

Un articol de |10 mai 2019

Lungmetrajul cu Alex Călin, Iulia Ciochină și Florin Salam în distribuție va rula în București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema and More Băneasa, Happy Cinema, Cine Globe, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Europa), Alexandria (Happy Cinema), Bârlad (Cityplex), Brașov (Visssual), Botoșani (Cine Globe, Cinema Unirea), Buzău (Happy Cinema), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vaslui (Cityplex).

Florin Salam, credit photo Ionut Rusu

Proiecții în prezența echipei sunt programate la București (Cinema Muzeul Țăranului) duminică, 12 mai, de la ora 20:15, la Brașov (Visssual) joi, 16 mai, de la ora 20:00, și la Brăila (Cinefeel) vineri, 17 mai, de la ora 18:30.

„Cap și pajură” va rula și la Arad (Cinema Arta – sâmbătă, 18 mai, ora 20:00) și Timișoara (Casa Artelor – sâmbătă, 18 mai, ora 22:00).

Pelicula a avut premiera mondială pe 27 martie, la Prague International Film Festival – Febio Fest.

Despre Cap și Pajură

Filmul spune povestea lui Laurențiu care, în urma unui incident petrecut într-un bar, este lovit la cap, dar refuză tratamentul pentru că așteaptă întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva foarte important. Lungmetrajul reprezintă o perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața bărbatului, încercând să recompună puzzle-ul din temerile și deciziile care au dus la acest final.

Drama „Cap și Pajură” este scrisă de Nicolae Constantin Tănase și Raluca Mănescu. Imaginea este semnată de Daniel Kosuth, muzica, de Tomáš Procházka, montajul a fost realizat de Ion Tănase, iar de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru.

Scenografia și costumele au fost create de Adeline Andreea Bădescu, iar machiajul, coafura și efectele speciale, de Claudia Mușat.

Foto: Cap și Pajură – facebook

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.