Capela Sixtină, recreată în mărime naturală în Mexic
https://www.ziarulmetropolis.ro/capela-sixtina-recreata-in-marime-naturala-in-mexic/

Mexicul are de marţi o replică în mărime naturală a celebrei Capele Sixtine a Vaticanului, capodoperă inclusă în Patrimoniul Omenirii. Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecţi, ingenieri, fotografi, sculptori şi scenografi mexicani.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2016

Capela Sixtină reprodusă la Ciudad de Mexico are 22 de metri înălțime, 67 metri lungime și 28 de metri lățime, ocupând o suprafață totală de 510 metri pătrați.

Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecți, ingenieri, fotografi, sculptori și scenografi mexicani. Replica a fost instalată în apropierea Monumentului Revoluției din centrul capitalei și constă într-o structură tridimensională formată din secțiuni cu reproduceri fotografice ale interiorului capelei.

În interior a fost instalată o structură capabilă să suporte o scenografie de fresce imprimate pe pânză, în timp ce pe podea au fost instalate ecrane cu cristale lichide. Această replică conține și o expoziție audiovizuală care ilustrează istoria Capelei Sixtine.

Această replică a Capelei Sixtine va fi transportată în toate statele Mexicului în următorii trei ani și va putea fi vizitată de aproximativ 52 de milioane de persoane care nu mai vor fi nevoite să călătorească până la Vatican pentru o admira.

Capela palatului papal de la Vatican este una dintre cele mai cunoscute comori artistice ale Europei și a fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea.

Capela Sixtină, care se găsește în Bazilica Sfântul Petru, este celebră datorită picturilor murale ale lui Michelangelo și a conclavurilor cardinalilor pentru alegerea papei.

Foto: Capela Sixtină – wikipedia

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

27
/01
/15

Atelierul organizat de Revista de Povestiri se află la a doua ediție și îi are ca antrenori pe ilustratorul Robert Obert și pe scenaristul și scriitorul Felix Tzele. Înscrierile sunt deschise până pe 4 februarie, iar perioada de desfășurare este 7 februarie – 22 martie.

17
/12
/14

Miercuri, 17 decembrie, de la ora 20,00, Instalart prezintă desenele lui Marius Leonte la galeria PleshooContemporary. Desen | Marius Leonte încheie seria de evenimente generate în acest an la galeria PleshooContemporary și anunță expoziția de sculptură a artistului, ce va fi lansată în mai 2015.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

02
/12
/14

"De ce alegerea lemnului ars ? Am fost atrasă de textura acestuia, iar folosirea lemnului și reducția la alb și negru au contribuit la esențializarea imaginilor, m-au ajutat să ies dintr-un soi de timiditate plastică, păguboasă pentru orice artist. Povestea poate fi una de mărturisire a sentimentului de alienare și de fragilitate, a omului care se simte în viață ca un jupuit printre mărăcini, fără pielea ca minim scut între sine și lume." - Milena Grigore