Carina pe drumul spre casă se oprește, în această toamnă, la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/carina-pe-drumul-spre-casa-se-opreste-in-aceasta-toamna-la-teatrul-odeon/

În perioada septembrie-octombrie 2017, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă organizează, în parteneriat cu Teatrul Odeon, o serie de zece reprezentaţii ale spectacolului Carina pe drumul spre casă, la Sala Studio a teatrului. Organizatorii îşi propun prin acest proiect, pe lângă formarea unui nou public în sfera teatrală, să ofere copiilor aflaţi în situaţii socio-economice dificile, cu vârsta între 6 şi 11 ani, oportunitatea de a viziona un spectacol de teatru în cadrul unui teatru profesionist.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2017

Reprezentațiile spectacolului Carina pe drumul spre casă încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor.

Cu sprijinul Asociației “Ana și Copiii” și al Policy Center for Roma and Minorities acest spectacol va putea fi vizionat de grupuri de copii care au mai rar sau chiar deloc șansa de a merge la teatru.

Până în prezent, Carina pe drumul spre casă a fost itinerat în 5 instituții de învățământ din București în toamna anului 2016, cu sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programul București – Oraș in-vizibil 2016.

Dat fiind succesul pe care l-a avut în rândul micilor spectatori din București, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a organizat în primăvara anului 2017 un turneu al spectacolului în orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Cultural Național.Carina pe drumul spre casa

Inițiatorii proiectului își doresc să asigure continuitatea acestui spectacol pentru a expune un număr cât mai mare de copii la un act cultural de valoare ce stimulează creativitatea și îi apropie de orașul în care trăiesc.

Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă.

Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Spectacolul este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole de teatru dedicate copiilor.

Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr – care semnează decorul și costumele și de Petre Ancuța – care a compus muzica originală.

Foto: Carina pe drumul spre casă – Tudor Lucaciu

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.