„Cartea Judecătorilor“, de Tatiana Niculescu Bran, a apărut într-o nouă ediţie la Polirom
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-judecatorilor-de-tatiana-niculescu-bran-a-aparut-intr-o-noua-editie-la-polirom/

„Cartea Judecătorilor“, povestea procesului şi a reconstituirii dosarului penal despre cazul Tanacu, a apărut într-o nouă ediţie, revăzută, în colecţia „Ego.Proză“ a Editurii Polirom, şi în format digital.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

„Cartea Judecătorilor“, povestea procesului şi a reconstituirii dosarului penal despre cazul Tanacu, un caz complicat, descris de Tatiana Niculescu Bran pe baza propriilor investigaţii, a apărut într-o nouă ediţie, revăzută, în colecţia „Ego.Proză“ a Editurii Polirom, şi în format digital.

Un act de restituire romanescă a unui univers religios bîntuit de frică şi vinovăţie, „Cartea Judecătorilor“ vine în continuarea romanului „Spovedanie la Tanacu“, apărut de asemenea la Polirom (ediţia a II-a, revăzută, 2012; ediţie de buzunar, 2013).

„Spovedanie la Tanacu“, publicat deja în Italia, a inspirat filmul „După dealuri“ în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

Un roman devenit piesă de teatru

În 2006 a publicat primul roman nonfiction din literatura română, „Spovedanie la Tanacu“, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor“. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru. „Spovedanie la Tanacu“ a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru „Brâncuşi contra SUA“, o abordare inedită a celebrului proces cu acelaşi nume intentat de Brâncuşi statului american în 1926.

La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat romanele „Nopţile Patriarhului“ (2011) şi „În Ţara lui Dumnezeu“ (2012).

Foto credit: Polirom

01
/03
/13

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

01
/03
/13

Vineri, 1 martie, la Muzeul Naṭional de Istorie a României, Principele Radu va lansa volumul bilingv româno-englez ,, Ana. Portetul reginei/ Anne. The Queen’s Portrait’’. Principele Radu le va avea ca invitate la Sala Lapidarium pe Sandra Gãtejeanu- Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, Georgeta Filitti, istoric şi  Irene Arsene, managing partner la Curtea […]

21
/02
/13

Dezbaterea intitulată „Este România altfel?“, inspirată de cartea lui Lucian Boia a ridicat importante probleme de indentitate naţională şi comportament social tipic românesc în interiorul şi în afara graniţelor ţării. Cartea „De ce este România altfel?“ (Editura Humanitas), scrisă de Lucian Boia, a fost dezbătută miercuri, 20 februarie, în sala de conferinţe a Colegiului Noua […]

19
/02
/13

240 de participanţi în campania vALLuntar, ediţia a II-a : bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA   240 de bloggeri au fost admişi în ediţia a doua a campaniei online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”, prin care Grupul Editorial ALL încurajează lectura şi voluntariatul. Campania este sprijinită de ROMSILVA. Anul acesta […]