Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-de-licitatii-artmark-scoate-pe-piata-opere-semnate-de-cei-mai-valorosi-pictori-romani/

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români. Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de […]

Un articol de Andrada Văsii|15 ianuarie 2013

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români.

Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de Artă Românească Importantă & Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană se desfăşoară la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 19,00 şi va fi precedată de un turneu expoziţional în Braşov, Sinaia şi Bucureşti.

În perioada 18 – 21 ianuarie, expoziţia loturilor propuse în cadrul Licitaţiei de Artă Românească şi Artă Postmodernă & Contemporană ajunge la Braşov şi Sinaia. Operele celor mai valoroşi pictori români, printre care Grigorescu, Tonitza, Andreescu, Petraşcu, Cumpăna, Vermont, Dărăscu, Ciucurencu, Câlţia, Baba şi Bălaşa, pot fi văzute la Hotel Aro Palace Braşov vineri, 18 ianuarie, între orele 9,00 – 21,00 (vizionare privată) şi sâmbătă, 19 ianuarie, între orele 10,00 – 21,00 (expoziţie publică).

La Sinaia, expoziţia poate fi vizitată duminică, 20 ianuarie şi luni, 21 ianuarie, în intervalul orar 10,00 – 22,00, la Hotel Internaţional.

Dintre operele de patrimoniu propuse în cadrul licitaţiei se remarcă portretul „Veneţiana (Putana)” semnat de pictorul Nicolae Tonitza, a cărui valoare este estimată la 80.000 – 150.000 euro, „Mioare” de Nicolae Grigorescu, cu o valoare estimată la 25.000 – 45.000 euro şi „Femei în parc” de Ioan Andreescu, cu o valoare estimată la 80.000 – 150.000 euro.

În Bucureşti, expoziţia „Licitaţiilor de Artă Românească Importantă & Artă Postmodernă şi Contemporană” poate fi vizitată în perioada 22 – 30 ianuarie.

Casa de Licitaţii Artmark precizează că în anul 2012 arta postmodernă şi contemporană a reuşit să strângă cele mai mari sume din scurta istorie a licitaţiilor dedicate exclusiv acestui segment. Cu un total de vânzări de 240.000 euro şi o rată de adjudecare de 83,12%, Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană din noiembrie 2012 a înregistrat cel mai ridicat total al vânzărilor.

„Clasicii şi moderniştii consacraţi ai picturii interbelice au fost marea căutare a anului 2012, preţurile acestora fiind mai accesibile decât cele ale artiştilor de patrimoniu. După un an 2011 în care toţi artiştii din primul eşalon valoric au cunoscut creşteri fenomenale (Nicolae Grigorescu +58.61%, Nicolae Tonitza +48.49%), anul 2012 a reprezentat un an de consolidare. Artiştii de patrimoniu au continuat să reprezinte o investiţie sigură atât pentru colecţionarii consecvenţi care doresc să îşi întregească colecţia, cât şi pentru nou-intraţii în piaţă care fie caută să îşi plaseze banii într-o investiţie sigură, fie doresc să înceapă o colecţie şi aleg varianta consacrată”, se arată în comunicatul Artmark.

 

 

Sursa: Agerpres

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.