Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-de-licitatii-artmark-scoate-pe-piata-opere-semnate-de-cei-mai-valorosi-pictori-romani/

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români. Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de […]

Un articol de Andrada Văsii|15 ianuarie 2013

Casa de licitaţii Artmark aduce în vizorul actorilor de pe piaţa de artă, colecţionari şi investitori, în prima sa licitaţie din acest an, care va avea loc pe 30 ianuarie în Capitală, o selecţie de peste 100 de loturi reprezentative, semnate de cei mai valoroşi pictori români.

Potrivit unui comunicat al Casei de licitaţii,Licitaţia de Artă Românească Importantă & Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană se desfăşoară la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 19,00 şi va fi precedată de un turneu expoziţional în Braşov, Sinaia şi Bucureşti.

În perioada 18 – 21 ianuarie, expoziţia loturilor propuse în cadrul Licitaţiei de Artă Românească şi Artă Postmodernă & Contemporană ajunge la Braşov şi Sinaia. Operele celor mai valoroşi pictori români, printre care Grigorescu, Tonitza, Andreescu, Petraşcu, Cumpăna, Vermont, Dărăscu, Ciucurencu, Câlţia, Baba şi Bălaşa, pot fi văzute la Hotel Aro Palace Braşov vineri, 18 ianuarie, între orele 9,00 – 21,00 (vizionare privată) şi sâmbătă, 19 ianuarie, între orele 10,00 – 21,00 (expoziţie publică).

La Sinaia, expoziţia poate fi vizitată duminică, 20 ianuarie şi luni, 21 ianuarie, în intervalul orar 10,00 – 22,00, la Hotel Internaţional.

Dintre operele de patrimoniu propuse în cadrul licitaţiei se remarcă portretul „Veneţiana (Putana)” semnat de pictorul Nicolae Tonitza, a cărui valoare este estimată la 80.000 – 150.000 euro, „Mioare” de Nicolae Grigorescu, cu o valoare estimată la 25.000 – 45.000 euro şi „Femei în parc” de Ioan Andreescu, cu o valoare estimată la 80.000 – 150.000 euro.

În Bucureşti, expoziţia „Licitaţiilor de Artă Românească Importantă & Artă Postmodernă şi Contemporană” poate fi vizitată în perioada 22 – 30 ianuarie.

Casa de Licitaţii Artmark precizează că în anul 2012 arta postmodernă şi contemporană a reuşit să strângă cele mai mari sume din scurta istorie a licitaţiilor dedicate exclusiv acestui segment. Cu un total de vânzări de 240.000 euro şi o rată de adjudecare de 83,12%, Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană din noiembrie 2012 a înregistrat cel mai ridicat total al vânzărilor.

„Clasicii şi moderniştii consacraţi ai picturii interbelice au fost marea căutare a anului 2012, preţurile acestora fiind mai accesibile decât cele ale artiştilor de patrimoniu. După un an 2011 în care toţi artiştii din primul eşalon valoric au cunoscut creşteri fenomenale (Nicolae Grigorescu +58.61%, Nicolae Tonitza +48.49%), anul 2012 a reprezentat un an de consolidare. Artiştii de patrimoniu au continuat să reprezinte o investiţie sigură atât pentru colecţionarii consecvenţi care doresc să îşi întregească colecţia, cât şi pentru nou-intraţii în piaţă care fie caută să îşi plaseze banii într-o investiţie sigură, fie doresc să înceapă o colecţie şi aleg varianta consacrată”, se arată în comunicatul Artmark.

 

 

Sursa: Agerpres

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.

31
/08
/23

Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți.

30
/08
/23

Zăpada de August cade doar atunci când între granițele dintre un zâmbet și o strângere în brațe încape toată eternitatea. Iar eternitatea poartă pălărie.

30
/08
/23

În perioada 16 - 30 septembrie se desfășoară în București cea de-a 4-a ediție a NOVA Festival, eveniment dedicat artei și noilor tehnologii. În cadrul acestuia publicul va avea acces la 4 instalații complexe, cu componente imersive și interactive, destinate să pună vizitatorii față în față cu multiple fațete ale sinelui, prin explorarea spațialității, mișcării și propriului corp.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.