Cascadorii spectaculoase, la filmările pentru „Liceenii 2000“
https://www.ziarulmetropolis.ro/cascadorii-spectaculoase-la-filmarile-pentru-liceenii-2000/

Filmările pentru ,,Liceenii 2000″, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Filmările pentru „Liceenii 2000“, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Maşina cu un singur pasager a urcat pe un pod cu o viteză de aproximativ 60 de kilometri pe oră şi a căzut în apele mării. Cascadorul Răzvan Puiu, care a condus maşina, crede că aceasta a fost cea mai grea sarcină pe care a avut-o până acum.

Nu sunt superman, sunt om ca şi voi, doar că am pregătirea, materialele necesare, echipa, ştiu ce să fac cu toate astea. N-a fost simplu – înălţime mare, apa mică, şocul mare la aterizare, dar cu echipamentul, pregătirea şi setările necesare, te duci acolo unde trebuie.

Răzvan Puiu,
cascador

Autoturismul avariat în totalitate a fost pregătit aproape o lună pentru această scenă care a durat câteva secunde. Tot pentru această scenă, echipa de producţie a filmului a construit special un pod artificial în mare, care să devină rampa de lansare la apă a maşinii.

Filmul „Liceenii 2000“, regizat de Cristina Jacob, („În film la Naşu’“), promite să devină emblematic pentru generaţia actuală de adolescenţi. Pelicula este povestea a trei fete frumoase, care pleacă într-o escapadă la mare chiar înainte de a susţine examenul de bacalaureat, notează Mediafax.

Filmările se vor încheia la începutul lunii septembrie, iar în rolurile principale, spectatorii le vor regăsi pe Crina Semciuc (foto sus), Olimpia Melinte şi Flavia Hojda.

Foto credit: Cinemagia

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.