Câștigătorii ediției 2016 a Concursului Internațional Sibiu Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-editiei-2016-a-concursului-international-sibiu-jazz-festival/

Pe 25 mai s-a încheiat Concursul SJF, parte integrantă celei de-a 46-a ediţii a Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generaţii de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) a adus anul acesta la Sibiu 16 concurenţi (formaţii si solişti), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria şi România.

Un articol de Liliana Matei|27 mai 2016

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cea mai bună formație a fost adjudecat de studenții Universității din Graz – BB QUARTET ce are în componență pe brazilianul Marcelo Valezi (tenor saxofon, flaut), croatul Ivar Krizic (bass), Lajos Toth (pian) si Balaz Balogh (tobe), din Ungaria.

Cea mai buna voce din concurs s-a dovedit a fi cea a Kristinei Koszorus din Târgu Mureș, iar cea mai bună compoziție a fost cea a lui Giuseppe Dimonte- conducătorul formației Pippi Dimonte Quintet din Italia pentru piesa “Neukolln”.

Juriul a acordat două premii speciale: Viorica Pintilie Quartet, format din Viorica Pintilie (voce), Alexandru Olteanu (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Iunian Nicolau (tobe) și lui Sandu Bantaș (voce), student la Universitatea de Arte „George Enerscu” din Iași.

Publicul a avut ocazia să-și voteze online preferații. După prima zi de concurs, cele mai multe voturi le-au obținut studenții Universității Naționale de Muzică din București- grupul Groovy Bastards, format din Ioana Vișinescu (voce), Maria Nichiforescu (chitară bass), Leonard Croitoru (pian), Alex Mușat (tobe) și Andrei Bălașa (chitară).

Cel de-al doilea premiu al publicului, acordat în urma voturilor online, a fost adjudecat de Cristina Radu, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București.

„Concursul, organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Casa de Cultură a Studenților Sibiu, s-a dorit o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni prin crearea de oportunități pentru formațiile de jazz de a se lansa pe piața muzicală de gen din țară și din străinătate. Prin acet eveniment organizat înainte de demararea concertelor din cadrul Sibiu Jazz Festival se dorește în primul rând “predarea ștafetei” de la o generație la alta de muzicieni”, decalară organizatorii.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților.

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs  pe concurs.sibiujazz.ro .

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.