Ce filme concurează anul acesta pentru Palme d’Or. Cannes 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-filme-concureaza-anul-acesta-pentru-palme-dor-cannes-2017/

Optsprezece filme au fost selectate în această etapă în competiţia Festivalului de la Cannes (17 – 28 mai), între care ”Happy End”, al austriacului Michael Haneke, „The Beguiled”, al regizoarei americane Sofia Coppola, ”Rodin”, al francezului Jacques Doillon şi „L’Amant double” de asemenea al francezului François Ozon.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2017

În competiția pentru Palme d’Or mai intră americanul Todd Haynes cu ”Wonderstruck”, francezii Michel Hazanavicius cu ”’Le Redoutable”’ și Robin Campillo cu ”120 battements par minute”, coreeanul Bong Joon-Ho cu ‘Okja’, germano-turcul Fatih Akin cu ”In the Fade”, și rusul Andrey Zvyagintsev cu ”Nelyubov” (‘Loveless’).

Actorii americani Joaquin Phoenix, Colin Farrell, Julianne Moore, Kirsten Dunst, Elle Fanning, vedeta australiană Nicole Kidman, englezul Robert Pattinson sau francezii Vincent Lindon, Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Louis Garrel și Adele Haenel vor păși pe covorul roșu.

„Suntem într-o secvență politică’ în Franța, cu alegerile prezidențiale care vor avea loc chiar înainte de Cannes. Acest festival, sperăm să fie un respiro care ne va permite să vorbim doar despre cinematografie, însă ‘Cannes nu poate ignora politica. – Pierre Lescure, președintele festivalului

 

Un total de 49 de filme din 29 de țări și nouă filme de debut vor fi proiectate pe întreaga perioadă a festivalului, potrivit directorului evenimentului, Thierry Fremaux, citat de DPA.

Festivalul a inclus, de asemenea, 12 filme regizate de femei, după ani de critici față de lipsa de realizatori de sex feminin incluși în programul său oficial.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 – 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

Foto: Cannes 2017 – festival-cannes.fr

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.