Ce vedem la Fiesta del Cine #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-fiesta-del-cine-2/

Fiesta del Cine duce experienţa cinematografică la un nou nivel în ediţia a doua!

Un articol de Liliana Matei|9 august 2018

Pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach, din Mamaia Nord, publicul va avea șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă, 2017)

  • Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă, 2018; foto sus)

  • E.T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie, 2018)

  • Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie, 2017)

Calupul prezentat de ShortsUP este intitulat „The Future is Female” și aduce pe ecranul Fiesta del Cine următoarele filme de scurt metraj:

  • Sfârșitul verii (r. Alina Manolache, documentar, 2015)

  • Iedera (r. Sarra Tsorakidis, dramă, 2018)

  • Date Night (r. Stela Pelin, comedie/ acțiune, 2017)

Și nu în cele din urmă, marea surpriză a ediției de anul acesta, corner-ul de filme VR, ne așteaptă să ne delectăm cu următoarele titluri:

  • The Al Comrade (r. Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida, 2017)

  • The Invisible Man (r. Hugo Keijyer, 2016)

  • The Wetland (r. Ioana Mischie, 2018)

  • Pădurea Jilava (r. Alexandru Berceanu, 2016)

  • Atinge (r. Alexandrul Berceanu, 2018)

  • 7DS (r. Axel Bonnot, 2017)

Ne vedem pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia Nord, la petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val!

Prețul unui bilet este de 25 lei și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezervările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15 lei.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul sau pagina de Facebook Fiesta del Cine.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, cu participarea ShortsUP, Shut Up, Beach, Primăria Constanța și Kaufland România.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.