Ce vedem la Romanian Jewelry Week 1.0
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-romanian-jewelry-week-1-0/

Între 22 şi 27 septembrie, Assamblage invită publicul la prima ediţie ROMANIAN JEWELRY WEEK, într-un format adaptat noilor condiţii globale.

Un articol de Liliana Matei|23 septembrie 2020

Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB – Hanul Gabroveni și în alte șase locații conexe precum Assamblage, Galateca, Muzeul Național de Istorie a României, Place of Display, AlbAlb, Dizainăr făcând și ele parte din traseul oficial ROJW cu expoziții și activări dedicate.

ROMANIAN JEWELRY WEEK este o sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia, SUA. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, Budapest Art Jewelry Night, școli de bijuterie contemporană renumite Krama (Atena) și multe alte surprize.

Contemporia Armurarium

Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale prețioase și alternative, provocări în a depăși limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neașteptate de materiale converg în a creea perspective surprinzătoare.Vizitatorii vor primi o provocare în a repertoria ideile și preocupările unei comunități creative.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

HARTA OFICIALĂ #ROJW

1. ARCUB – Hanul Gabroveni: Expoziția centrală

Programul de vizitare este de la ora 11.00 la ora 19.00 în fiecare zi de eveniment. Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare online in prealabil pe site-ul romanianjewelryweek.com. Fluxurile de vizitare vor fi stabilite prin împărțirea programului de expoziție în intervale orare de 1 oră și jumătate și respectarea numărului maxim de 50 vizitatori/interval orar.

2. Assamblage Institutul de Artă și Design

Recent mutat într-un nou sediu pe Strada Dimitrie Racoviță nr 18, Assamblage va găzdui o serie de expoziții, conferințe și lansări dedicate Romanian Jewelry Week. Program:

22 septembrie 2020 – ora 19.00 – Vernisaj și deschidere oficială Romanian Jewelry Week

23 septembrie 2020 – ora 19.00 – program conferințe și lansări

24 septembrie 2020 – ora 19.00 – program conferințe și lansări

26 septembrie 2020 – ora 19.00 – ceremonie premiere și finisaj Romanian Jewelry Week

3. Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României organizează cu prilejul Romanian Jewelry Week o serie de tururi ghidate în expoziția permanentă Tezaurul Istoric și în expoziția temporarăOnoarea Națiunilor. Ordine și Decorații din patrimoniul MNIR”. Program special tururi ghidate ROJW: 25, 26, 27 Septembrie, ora 15.30. *înregistrare obligatorie prealabilă la romanianjewelryweek.com.

4. Galeria Galateca – Preview Romanian Jewelry Week @ Galeria Galateca – INSIDE/OUTSIDE 2.0

Între 25 august și 27 septembrie 2020 Galeria Galateca găzduiește în secțiunea de vitrine un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria de proiecte Inside/Outside 2.0. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

5. AlbAlb – Romanian Jewelry Focus

AlbAlb este un magazin dedicat artei și designului românesc situat pe Strada Șerban Petrescu nr 1, ce promovează inclusiv o selecție atent curatoriată de creatori de bijuterie. Pentru a marca prima ediție a Romanian Jewelry Week, AlbAlb organizează Romanian Jewelry Focus, un eveniment ce pune reflectoarele pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți creatori autohtoni de bijuterie. Program special ROJW: marți, 22 septembrie – miercuri, 23 septembrie 12.00 – 19.00; joi, 24 septembrie 10.00 – 20.00; vineri, 25 septembrie 12.00 – 19.00; sâmbătă, 26 septembrie – duminică, 27 septembrie 10.00 – 18.00.

6. Dizainăr – Vitrina de bijuterie

A venit momentul ca bijuteria contemporană să aibă o vitrină dedicată în cadrul showroom-ului Dizainăr. Inaugurarea oficială va avea loc în cadrul Romanian Jewelry Week. Program de vizitare23-26 septembrie, orele 12.00-19.00@ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

7. POD – Place of Display – Expoziția internațională de bijuterie “Oceans of Love”

Expoziția Oceans of Love are loc între 22 septembrie si 2 octombrie, 2020 în locația din București a galeriei Place of Display, aflată pe Strada Popa Nan la nr. 15. Expoziția prezintă bijuterie contemporană creată de autori români și străini, transmițând un mesaj despre pericolul pe care îl reprezintă poluarea masivă cu plastic a oceanelor.

Toate expozițiile se vor desfășura în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială. Vizitatorii sunt rugați să poarte mască pe toată durata evenimentelor și să respecte regulile fiecărei locații.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB. Co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Electrica Furnizare și Montblanc România. Design expoziție semnat de H3.

Parteneri culturali – ACJ – Asociația pentru Bijuterie Contemporana din Marea Britanie, PIN – Asociația Națională pentru Bijuterie Contemporana Portugalia, Institutul Camoes București, Artistar, Milano Jewelry Week, Krama Institute Atena.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile aici.

Assamblage a fost fondată în Octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformă educațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație autohtonă de artiști și designeri contemporani. La 10 ani de la înființare, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană își schimbă sediul și devine Assamblage – Institutul de Artă și Design. Assamblage este în prezent principala și cea mai activă instituție din România dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană aproximativ 25 proiecte și expoziții la nivel național și internațional între anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri și artisti de bijuterie contemporană din întrega lume.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.