„Cel mai greu e să vorbești despre tine”, la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-greu-e-sa-vorbesti-despre-tine-la-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită la premiera spectacolului realizat exclusiv pentru mediul online „Cel mai greu e să vorbeşti despre tine”.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2020

Vineri, 18 decembrie, de la ora 19.00, aflați istoriile de viață a zece oameni de vârste și din medii diferite care – aflați în fața unei călătorii cu trenul – își povestesc viața, o viață care… bate filmul.

Spectacolul are la bază un text colectiv, iar scenariul și regia sunt semnate de Anca Florea. Materialul din spatele filmului înseamnă 12 ore de interviuri, conduse de Cristinel Dâdăl și Mihai Mălaimare. Interviurile au adus în lumină biografiile personajelor dintr-un spectacol non verbal care încă nu a avut premiera. Ceea ce a supraviețuit din aceste biografii, s-a regăsit aici.

„Aș fi vrut să vă dau întâlnire la teatru, să vă întâmpin, să ne spunem „Bună seara”! și apoi să intrați în sală. Nu a fost posibil și e mai bine așa pentru că astfel ne-am îngrijit unii pe alții. Doar că Actorii au nevoie de voi! Vă invit, în acest decembrie urâcios, la un spectacol care știu că o să vă placă – e greu să vorbim despre noi înșine, dar e fascinant când o facem. Noi am vorbit! Voi cumpărați bilete și haideți să stăm o oră împreună”, a comentat Anca Florea, manager Teatrul Masca.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.mystage.ro, iar spectatorii sunt rugați să trimită biletul achiziționat pe adresa de e-mail [email protected], urmând ca în ziua spectacolului să primească un link unic de acces pentru vizionarea spectacolului.
Următoarele reprezentații online vor avea loc în perioada 19-30 decembrie, cu excepția zilei de 24. Detalii despre program pe www.masca.ro.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

29
/05
/14

Deşi anii pe care Constantin Brâncuşi i-a petrecut în ţară, formându-se ca sculptor, au fost cu acribie reconstituiţi în ediţiile succesive ale catalogului Brâncuşi în România², întocmit de Barbu Brezianu, cât şi într-un studiu pe care acelaşi autor îl consacră începuturilor sculptorului, o analiză de detaliu ar putea conduce la evidenţierea influenţei amintitei perioade asupra ansamblului creaţiei.

29
/05
/14

Spectacolul „Ce nemaipomenită aiureală!” de Eugène Ionesco va fi prezentat vineri, 30 mai, 2014, începând cu ora 18:00, la Opera Naţională Bucureşti de către echipa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca în cadrul Festivalului Comediei Româneşti, ediţia a XII-a, organizat de Teatrul de Comedie.

29
/05
/14

La Bookfest, se lansează duminică, 1 iunie, începând cu orele 15.30, la standul Editurii Humanitas, volumul „Baricadele”, scris de colegul nostru Andrei Crăciun. Vor vorbi, la lansare, publicistul Radu Paraschivescu și actorul Florin Piersic Jr. “Baricadele” adună o mică parte din publicistica autorului din ultimii opt ani.

29
/05
/14

Alex. Ștefănescu publică, la Editura Allfa, din cadrul grupului editorial All, două cărți, care vor fi prezentate publicului la Bookfest. Prima, „Texte care n-au folosit la nimic”, strânge, sub cupola deznădejdii, publicistica risipită a criticului din ultimele două decenii și jumătate. Cealaltă, despre care va fi vorba aici, „Un scriitor, doi scriitori”, se bucură și de caricaturile maestrului Bogdan Petry.

28
/05
/14

După ce a recreat pe micile ecrane atmosfera misterioasă din „Domnișoara Christina”, Alexandru Maftei și-a făcut debutul în regia de teatru, aducând pe micuța scenă a Teatrului de Artă o poveste tragicomică despre blestemul unei binecuvântări.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.