Cele mai bune filme din istoria Hollywood-ului. în fruntea topului, The Godfather/Naşul
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-filme-din-istoria-hollywood-ului-the-godfathernasul-in-fruntea-topului/

The Godfather/ Naşul a ocupat primul loc în topul celor mai bune filme din toate timpurile, alcătuit pe baza unui sondaj la care au participat numeroşi cineaşti de renume de la Hollywood, dar şi actori nominalizaţi şi premiaţi cu Oscar, informează contactmusic.com.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În topul alcătuit de publicaţia The Hollywood Reporter, filmul The Godfather/Naşul, regizat Francis Ford Coppola în 1972, a devansat peliculele The Wizard of Oz/Vrăjitorul din Oz şi Citizen Kane/Cetăţeanul Kane, clasate pe locul al doilea, respectiv al treilea.

Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption ocupă poziţia a patra, iar „Pulp Fiction” se află pe locul al cincilea.

Topul 10 al celor mai bune filme produse la Hollywood este completat de Casablanca, Naşul II/ The Godfather: Part II, E.T. Extraterestrul/ E.T. – The Extra-Terrestria, Odiseea Spaţială 2001/ 2001: A Space Odyssey şi Lista lui Schindler/ Schindler’s List.

Creatorul serialului „Breaking Bad” Vince Gilligan, regizorii Gary Ross, John Singleton şi Michael Bay, directorul studiourilor Disney Alan Horn, producătorul Frank Marshall şi agentul Robert Newman s-au aflat printre personalităţile celei de-a şaptea arte care au fost invitate să participe la acest sondaj.

Foto cu The Godfather, The Wizard of Oz, Citizen Kane şi The Shawshank Redemption – cinemagia

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.