Cele mai frumoase muzee din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-muzee-din-lume/

Astăzi este Ziua internaţională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, şi de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2017

Topul cele mai frumoase muzee din lume

Muzeul Luvru (Franța, Paris)

Muzeul Luvru deține titlul de cel mai mare muzeu din lume și are  statutul de monument istoric. Aproape 35.000 de opere sunt situate în incinta lui, iar cei 60.000 de metri pătrați oferă suficient spațiu de plimbat și admirat. Este al doilea cel mai vizitat muzeu din lume, cu 9.26 milioane de vizitatori călcându-i pragul în fiecare an.

Muzeul Național Prado (Spania, Madrid)

Acest muzeu conține una dintre cele mai frumoase colecții de artă europeană, datând din secolul 12 până la începuturile secolului 19.  Este considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă din lume, fiind concentrat în principiu pe sculptură și pictură.Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Muzeul Van Gogh (Olanda, Amsterdam)

Acest muzeu este dedicat aproape în totalitate pictorului olandez Vincent van Gogh, conținând cea mai mare colecție a pictorului din întreaga lume. Este al doilea cel mai popular muzeu al Olandei și se clasează pe locul 35 din lume în topul muzeelor de artă.

Muzeul Metropolitan de Artă (SUA, New York)

Acest muzeu (poreclit „the Met”), este printre cele mai vizitate muzee de artă din toată lumea, dar și cea mai mare  locație de acest fel din Statele Unite. Cu peste 2 milioane de opere de artă în colecțiile permanente, o vizită aici poate dezvălui o mică parte dintr-o multitudine de culturi, cum ar fi egipteană, americană sau chiar europeană.

Galeria Națională (Marea Britanie, Londra)

Fundată în anul 1824, Galeria Națională este un muzeu de artă situat în Piața Trafalgar din Londra. Cu o colecție de peste 2.300 de picturi datând din secolul 13 până în secolul 20, este una dintre cele mai lucrative carități din Anglia și unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii.

Galeria Accademia din FlorențaGaleria Accademia (Italia, Florența)

Acest muzeu este considerat a fi casa sculpturii David a faimosului Michelangelo. Conține o multitudine de sculpturi ale artistului, cât și alte opere Renascentiste. Acest muzeu a fost fondat în anul 1784 de către Ducele Toscanei, Pietro Leopold.

Muzeul Orsay (Franța, Paris)

Muzeul Orsay este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa și conține cea mai mare colecție de opere impresioniste și post-impresioniste din lume. Aflat în fosta Gară Orsay, acest muzeu oferă o selecție vastă de opere franceze, datate între 1848 și 1914.

Muzeul Pergamon (Germania, Berlin)

Acest muzeu este unul dintre cele mai mari și vizitate muzee din Germania. Muzeul Pergamon conține 3 mari colecții, acestea fiind: Antichitate, Arta Islamică și, nu în ultimul rând, artă din Orientul Mijlociu.Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Institutul de Artă din Chicago (SUA, Chicago)

Acest muzeu este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu o media de aproximativ 1.5 milioane de oameni care îi calcă pragul anual. Conține o multitudine de opere impresioniste și post-impresioniste, având exemple de artă contemporană, grafică sau chiar arhitecturală.

Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă (China, Xi’an)

Acest muzeu face parte din lista UNESCO pentru monumente și conține mausoleumul primului împărat al Chinei, Qinshihuang. Precum sarcofagele Egiptenilor din antichitate, și aceste exponate fac parte din tradiția înmormântărilor, dezvăluind obicee de mult pierdute. Colecția include 8.000 de soldați sculptați, 130 de trăsuri, 520 de cai și 150 de membrii ai cavaleriei.

Foto: Cele mai frumoase muzee din lume – facebook

 

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.