Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-humanitas-aparute-in-2015-2/

Cum s-a românizat România, Noi vorbim, nu gândim, Solenoid sau Supunere sunt câteva dintre cele mai apreciate titluri apărute anul trecut la editura Humanitas.

Un articol de Petre Ivan|5 ianuarie 2016

Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015

TOP 5 HUMANITAS AUTORI ROMÂNI

Cum s-a românizat România, de Lucian Boia

Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești, de Radu Paraschivescu

Dacopatia şi alte rătăciri româneşti, de Dan Alexe

Solenoid, de Mircea Cărtărescu – aproape 6000 de exemplare vândute în mai puţin de o lună de la publicare

Partea nevăzută decide totul, de Horia-Roman Patapievici

* * *

TOP 5 HUMANITAS FICTION

Supunere, de Michel Houellebecq

Elixirul dragostei, de Eric-Emmanuel Schmitt

Jocul Ripper, de Isabel Allende

Un apartament la Paris, de Michelle Gable

Soloviov și Larionov, de Evgheni Vodolazkin

Foto: Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015 – humanitas.ro

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

09
/10
/20

Curtea Veche Publishing a lansat volumul „Splendidul mistreț” de Péter Demény. Un poem în proză învăluit într-o atmosferă de basm, o lectură inedită într-un format de buzunar, potrivit pentru orice iubitor de literatură.

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

Pagina 1 din 10712345...102030...Ultima »