Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-humanitas-aparute-in-2015-2/

Cum s-a românizat România, Noi vorbim, nu gândim, Solenoid sau Supunere sunt câteva dintre cele mai apreciate titluri apărute anul trecut la editura Humanitas.

Un articol de Petre Ivan|5 ianuarie 2016

Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015

TOP 5 HUMANITAS AUTORI ROMÂNI

Cum s-a românizat România, de Lucian Boia

Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești, de Radu Paraschivescu

Dacopatia şi alte rătăciri româneşti, de Dan Alexe

Solenoid, de Mircea Cărtărescu – aproape 6000 de exemplare vândute în mai puţin de o lună de la publicare

Partea nevăzută decide totul, de Horia-Roman Patapievici

* * *

TOP 5 HUMANITAS FICTION

Supunere, de Michel Houellebecq

Elixirul dragostei, de Eric-Emmanuel Schmitt

Jocul Ripper, de Isabel Allende

Un apartament la Paris, de Michelle Gable

Soloviov și Larionov, de Evgheni Vodolazkin

Foto: Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015 – humanitas.ro

21
/01
/22

Intimități, cel de-al patrulea roman al lui Katie Kitamura, scriitoare americană de origine japoneză, se înscrie deja pe linia succesului precedentelor cărți ale autoarei, traduse în peste 20 de limbi, iar una dintre ele aflată în curs de ecranizare. Pornind din start cu avantajul unor recomandări puternice din partea fostului președinte Barack Obama și a lui Oprah Winfrey, Intimități a fost apreciat atât pentru temele propuse de scriitoare, cât și pentru stilul ultramodern, nonconformist și „cool” în care e scris, după cum observa The New York Times.

18
/01
/22

„Cartea orașelor”, a doua antologie publicată în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, atrage atenția asupra unui element important al oricărei proze, spațiul.

18
/01
/22

Autorul bestsellerului „Sub un cer sângeriu” revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu o poveste autentică, „Ultima vale verde”, al cărei fir străbate mai multe țări, printre care și România, și în care măiestria condeiului se ia la întrecere cu flerul jurnalistului.

13
/01
/22

Inclus în topul New York Times al celor mai bune 10 cărți ale anului trecut, Intimități, cel de-al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura, a atras atenția celor mai importante publicații din Statele Unite și a primit aprecieri din partea unor cititori „de calibru greu”.

13
/01
/22

De ce este important Bitcoin pentru societatea contemporană și care sunt principiile pe care s-au bazat creatorul rămas în continuare anonim și comunitatea care contribuie la menținerea siguranței rețelei și a valorii acestei monede? Sunt câteva dintre lucrurile despre care vor discuta o parte dintre autorii bestsellerului internațional Bitcoin. Libertatea, finanțe, viitor la întâlnirea online&live de joi, 13 ianuarie, de la ora 19.30. 

11
/01
/22

La început de 2022 vă mulțumim că ne sunteți alături și apreciați lista noastră editorială, în care autorii români sunt din ce în ce mai numeroși. În ultimii ani, scriitorii români publicați de Grupul Editorial Trei au cucerit zeci de mii de cititori, așa că suntem siguri că vă doriți să aflați care vor fi noutățile în 2022.