Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-humanitas-aparute-in-2015-2/

Cum s-a românizat România, Noi vorbim, nu gândim, Solenoid sau Supunere sunt câteva dintre cele mai apreciate titluri apărute anul trecut la editura Humanitas.

Un articol de Petre Ivan|5 Ianuarie 2016

Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015

TOP 5 HUMANITAS AUTORI ROMÂNI

Cum s-a românizat România, de Lucian Boia

Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești, de Radu Paraschivescu

Dacopatia şi alte rătăciri româneşti, de Dan Alexe

Solenoid, de Mircea Cărtărescu – aproape 6000 de exemplare vândute în mai puţin de o lună de la publicare

Partea nevăzută decide totul, de Horia-Roman Patapievici

* * *

TOP 5 HUMANITAS FICTION

Supunere, de Michel Houellebecq

Elixirul dragostei, de Eric-Emmanuel Schmitt

Jocul Ripper, de Isabel Allende

Un apartament la Paris, de Michelle Gable

Soloviov și Larionov, de Evgheni Vodolazkin

Foto: Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015 – humanitas.ro

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

11
/09
/19

Asociația Fascination, în parteneriat cu Fun Science Romania și televiziunea educațională Da Vinci, lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube ,,Profesorul Trasnit TV”. Emisiunea își propune să ofere o perspectivă amuzantă, trăsnită și interactivă asupra lecțiilor de fizică și chimie ce se regăsesc în programa școlară.

11
/09
/19

Ieri a avut loc conferința de lansare a celei de a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Organizatorii au anunțat noutățile și numele invitaților care vor sosi la Iași în perioada 2-6 octombrie 2019.

07
/09
/19

Julius Meinl, în parteneriat cu asociația Arta nu Mușcă, anunță lansarea Tramvaiului Poeziei. Acesta va circula pe ruta tramvaiului 1, în perioada 10 septembrie – 01 octombrie, și va transforma fiecare călătorie într-un moment de relaxare. Va întâmpina călătorii cu decoruri speciale, cărți de poezie, cafea, muzică și multe alte surprize.

02
/09
/19

Pentru a înțelege cum a funcționat mitul poetului după căderea comunismului ne-am întors la o lucrare deja de referință: „Mihai Eminescu, Românul Absolut. Facerea și desfacerea unui mit”, de Lucia Boia (editura Humanitas).

29
/08
/19

Povestea adevărată a pakistanezei condamnată la moarte pentru blasfemie în mileniul III a făcut înconjurul lumii. Asia Bibi a fost eliberată în 2018, după 8 ani de închisoare în condiții crâncene. Astăzi trăiește în Canada, după ce a învins un sistem care a reușit să facă nenumărate victime.

27
/08
/19

CRONICĂ DE CARTE Mircea Săucan a fost unul dintre cei mai originali cineaşti români. De câţiva ani, filmografia sa restrânsă a început să fie redescoperită. Eseistul timişorean Marian Sorin Rădulescu este cel mai fervent susţinător al regizorului. Dovadă stă volumul „Mircea Săucan. Geometrii poetice”, publicat recent de editura Noi Media Print.

25
/08
/19

Am inaugurat o nouă rubrică – După 1989 – în care încercăm să vedem cum au trăit intelectualii români răsturnarea comunismului (în decembrie aniversăm – deja! – 30 de ani de la Revoluție) și cum au întâmpinat ei zorii noii libertăți.

Page 1 of 9512345...102030...Last »