Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-humanitas-aparute-in-2015-2/

Cum s-a românizat România, Noi vorbim, nu gândim, Solenoid sau Supunere sunt câteva dintre cele mai apreciate titluri apărute anul trecut la editura Humanitas.

Un articol de Petre Ivan|5 ianuarie 2016

Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015

TOP 5 HUMANITAS AUTORI ROMÂNI

Cum s-a românizat România, de Lucian Boia

Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești, de Radu Paraschivescu

Dacopatia şi alte rătăciri româneşti, de Dan Alexe

Solenoid, de Mircea Cărtărescu – aproape 6000 de exemplare vândute în mai puţin de o lună de la publicare

Partea nevăzută decide totul, de Horia-Roman Patapievici

* * *

TOP 5 HUMANITAS FICTION

Supunere, de Michel Houellebecq

Elixirul dragostei, de Eric-Emmanuel Schmitt

Jocul Ripper, de Isabel Allende

Un apartament la Paris, de Michelle Gable

Soloviov și Larionov, de Evgheni Vodolazkin

Foto: Cele mai vândute cărţi Humanitas apărute în 2015 – humanitas.ro

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.